Lifestyle

Dit zijn de leukste tips om Oud en Nieuw thuis te vieren

oud-en-nieuw-thuis

Oud en Nieuw is natuurlijk hét feest van het jaar. We willen het nieuwe jaar natuurlijk knallend inluiden. Hoewel velen al een volle planning hebben, ga jij Oud en Nieuw waarschijnlijk thuis vieren. Saai? Nee joh! Zeker niet met onze leukste tips om Oud en Nieuw thuis te vieren.

1. Versier het huis

De eerste stap om Oud en Nieuw op een bijzondere manier te vieren is om je huis gezellig aan te kleden en mooi te versieren. Koop leuke slingers en wees creatief door zelf decoraties te maken. Maak van jouw eigen huis een feestlocatie waar iedereen wil zijn met oudejaarsavond. Maak het nog specialer door je vrienden om 12 uur een partypopper af te laten schieten of sterretjes aan te steken. “Waar is het feestje? Hier is het feestje!”

2. Samen koken

Oud en Nieuw kan een lange avond zijn en is dus niet compleet zonder lekkere snacks of beter nog een NYE diner. Maak samen met je beste vrienden of familie heerlijke gerechten, zodat jullie op het gebied van eten niets te kort komen. Het is ook nog eens super gezellig!

3. Countdown bags

Om Oud en Nieuw op een originele manier te vieren kan je ervoor kiezen om Countdown bags te maken. Het beste van allemaal is dat dit dus super simpel is. Je kiest van te voren een aantal tasjes die je aan je vrienden wil geven. Bijvoorbeeld 3 verspreid over de hele avond. Vervolgens kies je voor elk tasje een tijdstip waarop je vrienden het open mogen maken. Het leukste is dan om één van de tasjes net voor twaalven open te maken. Voor de inhoud van de tasjes kan je het zo gek maken als je zelf wil. Ga voor iets lekkers, leuke foto’s om herinneringen op te halen, geef een polaroid camera om juist nieuw herinneringen te maken of verzin een eigen spel. Wat je ook kiest, leuk en origineel is het sowieso.

4. Karaoke

Lekker meeblèren op jullie favoriete liedjes, klinkt als de perfecte avond voor jou en je vrienden. Om echt uit te pakken investeren jullie samen in een karaoke set om de ervaring zo bijzonder mogelijk te maken. Wie weet heeft één van je vrienden wel een verborgen zangtalent.

5. Cocktails maken

Bij Oud en Nieuw hoort vaak champagne of tenminste drank met bubbels, maar dit jaar ga jij er je eigen draai aan geven door feestelijke cocktails te bereiden. Je kan er ook voor kiezen om dit samen met je vrienden te doen door allemaal één cocktail te maken. Helemaal niet zoveel werk, maar wel 5 á 6 cocktails geserveerd krijgen. Helemaal top!

6. Spelletjes

Sommigen vinden dat afwachten tot twaalf uur veel te lang duren. Pff.. is het nu pas tien uur? Om de tijd wat sneller voorbij te laten gaan, stellen we voor traditionele spelletjes te spelen. Ga voor oud Hollandse spellen zoals Sjoelen of Spijkerpoepen of verzin zelf leuke spellen. Pas wel op dat je het aftellen niet mist met al die gezelligheid.

7. Oliebollen en appelflappen bakken

Oud en Nieuw is niet compleet zonder oliebollen of appelflappen. Zelf bakken klinkt als veel werk, maar ze altijd maar halen kost ook bakken met geld. Een gouden tip van ons is daarom oliebollen en appelflappen samen met je vrienden te bakken. Geef iedereen een andere taak zodat je elkaar niet in de wegloopt en zet leuke muziek op. Binnen in een mum van tijd heb je bakken vol met jullie eigen heerlijke creaties.

Lees ook:
Dé nagellak trend die jij deze feestdagen wil proberen

8. Kijk terug en blik vooruit

Onze laatste en misschien wel leukste tip van allemaal is: Kijk terug en blik vooruit! Een jaar kan soms snel aan ons voorbij gaan, waardoor we te weinig stilstaan bij de mooie momenten. Bespreek samen het jaar en maak leuke plannen voor het nieuwe jaar. Heb je meteen iets om naar uit te kijken. Van het terugblikken en vooruit kijken kan je ook een spel maken door van te voren vragen te bedenken, deze in een pot te stoppen en je vrienden te laten grabbelen. Wedden dat jullie het jaar afsluiten met mooie gesprekken en het nieuwe jaar inleiden met goede voornemens! 😉

Beeld: pinterest