Food

Zo maak je déze lekkere oranje tompoucetaart voor Koningsdag

oranje-tompoucetaart-koningsdag

Koningsdag staat natuurlijk in teken van feesten en heel veel oranje. Bij zo'n gezellige dag hoort dan ook een lekker zoet hapje. En wat is nu beter dan een klassieke oranje tompouce? Daarom delen we graag het recept voor een heerlijke oranje tompoucetaart met je.

Oranje tompoucetaart voor Koningsdag

Deze oranje tompoucetaart is het perfecte recept voor Koningsdag. De taart is niet alleen feestelijk, maar ook nog eens onwijs lekker. De taart bestaat voornamelijk uit de klassieke tompouce zoals we hem kennen, maar dan in taart vorm. Klinkt geweldig, toch?!

Ingrediënten

Taartbodem

  • 175 gram kristalsuiker
  • 150 gram Blue Band boter
  • 3 eieren
  • 10 gram maïzena
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zoet

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 1/2 portie banketbakkersroom
  • 5 eetlepels poedersuiker

Topping

  • 50 gram poedersuiker
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • Gele of rode kleurstof of sinaasappelsiroop
  • 1 à 2 eetlepels water
  • Sprinkels in rood, wit en blauw

Benodigdheden

  • Springvorm van 22 of 24 cm
  • Mixer
  • Spuitzak
  • Bakpapier

Lees ook:
Recept! Maak déze overheerlijke Aperol Scroppino voor Koningsdag

Aan de slag!

Taartbodem

  • Als eerste verwarm je de oven voor op 160 graden. Vet daarna de springvorm in.
  • Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
  • Begin nu met het maken van de banketbakkersroom volgens de verpakking. Laat de room vervolgens goed opstijven in de koelkast.
  • Meng ondertussen het bloem, bakpoeder, maïzena en een snufje zout in een beslagkom door elkaar. Mix vervolgens de Blue Band goed romig met een mixer. Voeg daarna de suiker toe en mix dit kort mee. Voeg de eieren één voor één voorzichtig toe aan het mengsel en mix tot ze volledig zijn opgenomen in het beslag. Als laatste voeg je de rest van het bloemmengsel toe en zorg je ervoor dat het één geheel wordt.
  • Doe het beslag vervolgens in de springvorm en strijk het glad met een lepel.
  • Bak de taart voor 35 minuten goudbruin in de oven.
  • Als de cake klaar is, laat hem dan goed afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Verwarm de oven daarna naar 200 graden.
  • Plak vervolgens de 4 velletjes bladerdeeg aan elkaar vast. Snijd een cirkel uit het deeg wat ongeveer 1 centimeter kleiner is dan de diameter van de springvorm dat je gebruikt.
  • Snijd de cirkel in acht gelijke punten en schuif ze voorzichtig iets uit elkaar.
  • Leg er daarna een stuk bakpapier op en dek het af met een andere bakplaat of iets anders zwaars.
  • Hierdoor gaat het deeg namelijk niet rijzen, maar wordt het wel lekker knapperig.
  • Het bladerdeeg moet vervolgens voor 20 minuten gebakken worden en daarna goed afkoelen.
  • Klop de slagroom op, maar net niet helemaal stijf samen met vijf eetlepels poedersuiker. Mix de mascarpone door het beslag en zorg dat het een romig mengsel wordt. Meng vervolgens de 50 gram poedersuiker met een eetlepel water en de kleurstof, zodat je een mooi oranje glazuur krijgt voor de tompouce

Opstapelen taart

  • Dan is het eindelijk tijd om de taart op te maken!
  • Leg de cake op een groot bord. Schep hier vervolgens de banketbakkersroom op en smeer het zo goed mogelijk uit.
  • Als je merkt dat het te warm wordt, zet het dan weer even in de koelkast.
  • Doe vervolgens de mascarpone slagroom in een spuitzak en spuit dit met mooie toefjes op de banketbakkersroom. Hou ook een beetje apart voor de rest van de topping.
  • Leg daarna de punten bladerdeeg erop met het oranje glazuur en spuit een toef slagroom in het midden van de cake en op de punten.
  • Versier de tompoucetaart eventueel nog met leuke sprinkels en vrolijke vlaggetjes.

En Voilà! Je heerlijke oranje tompoucetaart voor Koningsdag is ready om te serveren!

Beeld: Pinterest