Food

Déze 5 oranje drankjes kunnen zeker niet ontbreken tijdens Koningsdag

oranje-drankjes-koningsdag

De oranje items mogen bijna weer uit de kast gehaald worden, want het is weer bijna Koningsdag. En daar horen natuurlijk lekkere drankjes bij. Daarom kunnen déze vijf drankjes kunnen zeker niet ontbreken tijdens Koningsdag.

1. Mimosa

Deze heerlijke Mimosa kan zeker niet ontbreken tijdens Koningsdag. Het drankje is niet alleen heel verfrissend, maar ook een perfecte cocktail om te serveren tijdens deze feestelijke dag. Voor het drankje heb je sinaasappelsap nodig en een glaasje champagne. Dit drankje is lekker om te drinken tijdens een borrel, lunch of tijdens de lekkere bitterbal hapjes. De Mimosa hoort daarom ook zeker bij de lekkere drankjes voor tijdens Koningsdag.

2. Aperol Spritz

De Aperol Spritz is één van de bekendste cocktails van allemaal. Het drankje is heerlijk verfrissend om te drinken tijdens Koningsdag. Ook door de prachtige oranje kleur hoort deze zeker thuis in dit rijtje. Combineer de Aperol Spritz met prosecco en bruiswater. Maak het drankje helemaal af met een sinaasappelschijfje en het is ready om te serveren :-).

3. Negroni

Houd je van sterke drank? Dan is de negroni het perfecte drankje voor jou! Tijdens Koningsdag is dit drankje ook heel simpel om te maken. Je hebt namelijk alleen gin, martini rosso en campari nodig. Van elke drank moet je ongeveer 30 ml in een glas doen. Tijdens Koningsdag is dit drankje een echte klassieker en ook heerlijk bij de borrel.

4. Penicillin

De Penicillin is het perfecte drankje voor Koningsdag. Het is een feestelijk drankje met lekkere pittige smaken. Door de alcohol die dit drankje bevat zal je het zeker niet koud krijgen. Verder zorgen de kruidenmix, gember en honing voor een echte smaaksensatie. Voor dit drankje heb je whiskey, citroensap, gembersiroop, honing en angostura bitters nodig. Ga jij dit drankje ook drinken met Koningsdag?

Lees ook:
Geen stress, zo vind je last minute je koningsdag outfitje!

5. Tequila Old Fashioned

Het laatste drankje wat zeker niet kan ontbreken tijdens Koningsdag, is de tequila old fashioned. Het drankje is een echte klassieker en je hebt er ook nog eens weinig ingrediënten voor nodig. Door een lekker sinaasappelschijfje toe te voegen krijgt dit drankje een heerlijke frisse smaak. Voor dit drankje heb je Don Julio Reposado, Agave Tequila, agavesiroop en Angostura Bitter nodig. Proost, Willem!

Beeld: Pinterest