Love

Van déze 7 dingen worden mannen heel snel onzeker

onzekerheden-bij-mannen

Wij vrouwen hebben er geen moeite mee om over onze onzekerheden te praten, maar bij mannen ligt dit toch net even wat anders. Maar onzekerheid is de normaalste zaak van de wereld. Daarom hebben wij uitgezocht welke onzekerheden het meest voorkomen bij mannen en sommige vinden we stiekem wel cute.

1. Ouder worden

Onzekerheden zijn de normaalste zaak van de wereld en ook mannen hebben hier last van. Mannen vinden het erg vervelend om ouder te worden en dan vooral als je het ook begint te zien. Alles gaat hangen, er ontstaan wallen en de haargrens verschuift. Er is een bekend mannelijk gezegde en die luidt als volgt: ‘Elke man moet nog een beetje een jongetje blijven.’ En dit nemen de meeste mannen wel heel serieus.

2. De angst om een slechte vader te zijn

Déze vinden wij vrouwen stiekem wel cute. Dat mannen zich hier druk om maken en dat ze bewust bezig zijn of ze wel een goede vader zullen worden. Ze hebben vaak het idee dat ze niet genoeg betrokken, sterk, slim, grappig, liefhebbend of beschermend zullen zijn.

3. Het tonen van emoties

De meeste mannen huilen niet en zijn bang om hun emoties te tonen. Maar dit is natuurlijk echt onzin, want ook mannen hebben gevoelens. Mannen hebben hier vaker last van omdat er vaak tegen ze wordt gezegd dat ze sterk moeten zijn en dat het tonen van emoties een teken is van zwakte. Gelukkig zijn de tijden veranderd en komen sommige mannen er meer voor uit en laten sommige mannen zelfs een traantje om een zielige film. How cute!

4. Het verliezen van haar

Enkele mannen krijgen er al op een vroege leeftijd mee te maken en andere hebben het geluk om tot hun 60ste met een volle bos haar te lopen. Je kunt er vrij weinig aan doen als je kaal wordt, maar het blijft wel een angst van veel mannen. Hoewel er is bewezen dat vrouwen kale mannen erg aantrekkelijk vinden denken de mannen zelf daar toch anders over. Kaal wordt geassocieerd met minder aantrekkelijk, minder mannelijk en er ouder uit zien dan de echte leeftijd.

5. Ondergewicht

Ook zijn er enkele onzekerheden bij mannen waar vrouwen zich ook in zullen herkennen. Mannelijke modellen die het perfecte lichaam hebben geven mannen dan ook een vertekend beeld van de realiteit. Een afgetraind lichaam en een six-pack is iets waar veel mannen van dromen. Net zoals overgewicht is ondergewicht ook een onzekerheid waar veel mannen last van hebben.

Lees ook: 
Dit zijn de 4 grootste afknappers volgens mannen

6. Te klein

Veel vrouwen zijn gek op mannen die langer zijn dan zichzelf. Mannen maken zich ook erg druk als ze gemiddeld kleiner zijn. Ze vragen zich dan af of ze wel aantrekkelijk zijn en of ze serieus genomen worden. Maar deze mannen moeten goed onthouden dat er genoeg vrouwen rondlopen die kleiner zijn.

7. Te veel rug of borsthaar

De meeste vrouwen houden van mannen met weinig haargroei op de borst of rug. Het kan daarom ook voor mannen een onzekerheid zijn als ze hier veel last van hebben. Je kunt het er natuurlijk altijd afscheren en veel mannen doen dit ook wel, maar het is wel lastig om elke keer bij je rug te komen en om het bij te houden.

Beeld: Notebook