Lifestyle

OMG! Dit onmenselijke huis staat te koop voor deze bizarre prijs

onmenselijke-huis-funda

Vind jij het ook heerlijk om uren te scrollen op Funda. Maar daar vinden we niet alleen pareltjes, maar ook nogal bijzonder vondsten, zoals deze!

Dit is waarom dit onmenselijke huis voor deze bizarre prijs wordt verkocht

In de kelder?

Monnikenstraat 23 H

Gelegen in hartje Amsterdam naast de Nieuwmarkt is er nieuw huisje op de markt gekomen. Om precies te zijn een studio van circa 26 m2 in het souterrain van een monumentaal pand. Een souterrain is eigenlijk een soort kelder die nog net boven het grondniveau komt. Van de buitenkant zijn deze souterrains te herkennen aan kleine ramen boven de grond. Dit is alleen wel anders voor de studio op Monnikenstraat 23 H. Alles is gelijkvloers. Naast de voordeur en het kleine raampje bij de voordeur is er geen enkel raam te vinden in de woning. Best bizar toch?

De Waag, vele kroegen en eettentjes zijn allemaal op loopafstand van de woning. Je zit namelijk midden in de bruisende stad. Het beste vervoersmiddel is de fiets, aangezien er voor de auto betaald parkeren geldt en je vaak lang moet wachten op een parkeervergunning. Dit betekent dat je fiets en het openbaar vervoer je beste vriend zullen zijn.

Lees ook:
Wil je zien! Dit is het prachtige huis van Vivian Hoorn op Ibiza

Bizarre prijs

Heb je nou ontzettend veel interesse in deze woning? Wacht dan maar tot je de prijs hoort. Voor elke kubieke meter wordt maar liefst € 8.654 gevraagd wat resulteert in een vraagprijs van € 225.000. Op Funda lezen we: “Indeling appartement: trap naar het souterrain (kelder), entree, slaap/woonkamer met tussenhal en toegang tot de badkamer. De moderne badkamer is voorzien van een douch, toilet, wastafel en handdoek radiator. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken.” Gelukkig heeft deze studio alle basics, maar hoe kan het dat er zo’n bizarre prijs wordt gevraagd. Als we naar de plattegrond kijken loop je letterlijk in één recht lijn van de slaapkamer naar de hal naar de keuken.

Tekst gaat verder na de foto

Nou, dit komt voornamelijk door de ligging van de woning. Het is namelijk gelegen in een Rijks monumentaal pand en daarboven op ook gelegen in een deel van een voormalig klooster. Ten slotte is wonen in hartje Amsterdam wel vaker prijzig. De ligging van de woning komen ons dus niet ten voordelen in de prijs.

Beeld: pinterest