Food

Déze ‘ongezonde’ etenswaren blijken helemaal niet zo slecht te zijn

ongezonde-etenswaren-niet-slecht

Trakteer jij jezelf in de pauze ook wel eens op een lekkere romige cappuccino? Voel je vooral niet schuldig over dit lekkere drankje, volle koemelk is veel minder slecht voor je dan je zou denken! Hier nog een aantal 'ongezonde' etenswaren die helemaal niet zo slecht zijn voor je!

Volle melk

Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij volle melk. De laatste tijd lijkt iedereen het wel afgezworen te hebben en iedereen drinkt een plantaardige optie. Ondanks dat volle melk wel meer calorieën en vet bevat dan magere melk, is niet het ongezonder. De andere varianten bevatten namelijk vaak meer suikers! Ook heeft ons lichaam genoeg vet nodig om goed te kunnen functioneren. Er is dus niks mis mee met een koffie met koemelk!

Koffie

Nu we het toch over koffie hebben! Ook dit drankje wordt vaak gezien als ongezond. Let er wel op dat je er niet te veel van drinkt, maar verder kan het weinig kwaad. Geen room of suiker erin doen en dan zit je helemaal safe! 

Eieren

Eieren worden snel geassocieerd met grote spierbundels die het nodig hebben voor de gains en dat het anders alleen maar dikmakend is. Dit is helemaal niet waar! Naast een hoop eiwitten bevat het eigeel ook nog eens gezonde vetten. Het is een gezond tussendoortje dat goed vult, waardoor je minder snel naar een zak chips graait!

Pindakaas

Steeds vaker zien we pindakaas in gezonde ontbijtrecepten voorbij komen. Dus de taboe is er wel al een beetje vanaf én terecht! Want ondanks dat pindakaas veel vetten bevat, zijn dit voornamelijk goede vetten. Ook zitten er in pindakaas veel andere gezonde dingen! Denk aan foliumzuur, magnesium, antioxidanten, niacina en vitamine E. Check wel even op de verpakking of het 100% natuurlijke pindakaas is, dit kan het verschil maken! Aan andere varianten zijn vaak veel suikers toegevoegd.

Witte rijst

Rijst, met name witte rijst, zou volgens de dieet-cultuur een echte dikmaker zijn. Dit is dus pure onzin! Zilverrijst of bruine rijst is zeker wel beter voor je, maar zo nu en dan witte rijst eten kan totaal geen kwaad. Combineer het met gezonde groenten en een beetje kip, dan je bent hartstikke gezond bezig!

Popcorn

Je kunt natuurlijk niet optimaal genieten van de bioscoop als je geen grote bak popcorn voor je neus hebt staan! Veel mensen zien dit als een guilty pleasure, maar dat is helemaal niet nodig. Popcorn is best wel een gezonde snack! Maak je portie zelf thuis door maïskorrels in een pan met olie te bakken, beetje zout eroverheen en klaar!

Diepvriesgroenten

Er heerst een mythe dat diepvriesgroenten minder gezond zouden zijn dan verse groenten, maar dit is helemaal niet waar! De groenten wordt direct ingevroren na het oogsten waardoor ze nog op hun best zijn. Niet alleen gezond, maar ook nog beter voor je portemonnee. Win-win!

Beeld: pinterest