Lifestyle

Dít is hoe je het beste om kunt gaan met jaloezie

jaloezie

We herkennen het allemaal wel. Je bestie heeft een nieuwe vriendin erbij gekregen waar ze ineens veel mee omgaat of je lover geeft je nét iets te weinig aandacht tijdens een feestje. Girlscene to the rescue! Dít is hoe je het beste om kunt gaan met jaloezie.

Omgaan met jaloezie

Het is een naar gevoel en we maken het allemaal wel eens mee: jaloezie. Het is menselijk, maar het kan soms voor vervelende situaties zorgen. Wij hebben een aantal tips om met dit lastige gevoel om te gaan. Jaloezie komt vaak voor doordat jij jezelf met iemand anders gaat vergelijken. Je bent dan té erg bezig met alle ‘slechte’ eigenschappen van jezelf en alleen met de goede eigenschappen van een ander. Neem dan een stapje terug en focus dan op jezelf. Wat zijn dingen die jij goed kan? En neem de tijd om iets te doen waar je altijd vrolijk van wordt. Dan is dat slechte gevoel binnen no-time over!

Wanneer je je jaloers voelt omdat jouw bestie alleen nog maar tijd doorbrengt met haar nieuwe vriendin, stel eens voor om met z’n drieën iets te gaan doen. Of maak zelf een nieuwe vriend en neem deze mee naar de volgende hang-out. Zo maak je van iets negatiefs, iets positiefs!

Waar ben je dankbaar voor?

Een van de makkelijkste manieren om met jaloezie om te gaan, is door jezelf te herinneren wat er allemaal goed gaat in je leven. Dit hoeft niks groots te zijn, juist de mooie kleine dingen in het leven moeten we meer waarderen. Zit je vast in een sleur van jaloezie? Maak dan aan het einde van elke dag een lijstje met daarop alle dingen waar je voor dankbaar bent die dag. Dit kan zijn: het behalen van een goed cijfer, een schattige puppy zien op de terugweg van school of een lekker toetje bij het eten.

Op deze manier ben je helemaal niet meer bezig met het geluk van anderen! Je zal merken dat dit trucje al heel snel zijn vruchten zal afwerken en je een hele andere mind-set hebt gekregen.

 

Lees ook:
Het is bewezen! Je sport beter samen met een vriendin

Praat erover!

Soms moeten we aan ons gevoel toegeven en er simpelweg gewoon even over zeuren! Wanneer je het gevoel hebt dat je iets eruit moet gooien, dan is het tijd om er over te praten. Bel je beste vriendin op of praat erover met je lieve zus. Kies iemand waarbij jij je fijn voelt en waarvan je weet dat hij of zij altijd naar je wil luisteren. Het is prettig om al deze negatieve gedachtes niet alleen te hoeven dragen. Je vriendin zal vast wel wat tips voor je hebben!

Praat je er liever niet over, maar wil je wel van dit vervelende gevoel af? Een andere manier om met jaloezie om te gaan is het van je af schrijven. Pak een notitieboekje en schrijf alles op wat naar voren komt. Het hoeft geen samenhangend verhaal te zijn, het is al heel bevrijdend om je slechte gevoelens op papier te zetten. Daarna kan je het blaadje weggooien, verbranden of juist bewaren om er later nog eens op terug te kijken. Dan zal je vast zien dat je je nu niet meer zo voelt als toen je het opschreef!

Beeld: pinterest