Direct naar content
Nieuws

Oeps: beleefd zijn tegen ChatGPT kost bakken met geld

Dayami
Dayami Leestijd: 2 minuten
Computerscherm met de introductie van ChatGPT.
Afbeelding: Pexels | Beyzaa Yurtkuran

Zeg jij ook altijd 'alsjeblieft' en 'dankjewel' tegen ChatGPT? Dat is heel vriendelijk van je, maar volgens de CEO van de AI-bot kun je die twee woordjes beter even achterwege laten. Het bedrijf verliest namelijk bakken met geld omdat jij beleefd bent tegen ChatGPT!

Beleefd zijn tegen ChatGPT kost bakken met geld

Even geen idee wat je moet koken, ben je compleet de weg kwijt met het artikel wat je voor school moet lezen of zoek je leuke vakantie bestemmingen? ChatGPT is de moeilijkste niet, en schiet in deze lastige momenten maar al te graag te hulp met al haar kennis. En omdat ChatGPT ons altijd zo lief helpt, zijn wij vaak ook aardig terug. We stellen onze vragen met ‘alsjeblieft’, en wanneer ze ons een perfect antwoord op onze vraag geeft, reageren we enthousiast met een bedankje. Toch kun je dit beter niet doen – het bedrijf achter de AI-bot verliest namelijk bakken met geld doordat we beleefd zijn tegen ChatGPT!

Paar euro?

Je zal wel denken: die paar euro, wat maakt dat zo’n megabedrijf nu uit dat er wat verloren gaat. Toch is het geld wat ze verliezen heel wat meer dan je denkt. Het gaat namelijk niet om een paar tientjes, maar echt om miljoenen euro’s. Tja, en dat tikt, ook voor zo’n enorm bedrijf, toch best wel aan.

Even gezellig kletsen

Maar hoe kan het dan dat de AI er zo veel geld doorheen jaagt? Volgens het bedrijf moeten de computers achter de bot een stuk harder werken wanneer iemand de AI een bedankje stuurt. De chatbot gebruikt hierdoor veel meer stroom dan normaal. Dus terwijl jij gewoon lekker aardig met Chat zit te kletsen over wat je ideale date zou zijn of welke film je vanavond zal kijken, verspil je misschien wel miljoenen. En jij bent je van geen kwaad bewust!

Betere informatie

De reden dat Chat harder moet werken wanneer we ‘bedankt’ en ‘alsjeblieft’ zeggen? Ook dat valt te verklaren! ChatGPT geeft namelijk betere antwoorden wanneer degene aan de andere kant van de computer op een aardige manier de vraag stelt! Logisch eigenlijk – zo doen we dat in het dagelijks leven ook. Wij zouden er ook geen zin in hebben als we allerlei vragen met een snauw op ons af geworpen zouden krijgen… Doordat jij dus vriendelijk praat met de bot, krijg je ook extra aardige antwoorden terug. De bot moet hierdoor alleen wél achter de schermen harder werken, waardoor er dus zo veel geld doorheen gaat! Tja, het bedrijf verliest wat geld of wij krijgen betere info? Wij weten het stiekem wel…