Lifestyle

Heb je vaak last van een ochtendhumeur? Zo kom je er weer vanaf!

We hebben allemaal wel eens last van een ochtendhumeur. Vaak niet zo prettig voor de mensen in onze leefomgeving. Daarom delen we nu handige tips zodat je ochtendhumeur weer als sneeuw voor de zon verdwijnt. 

Begin de dag met een kop koffie

Het is belangrijk dat je een dagelijkse routine volgt. Begin de dag bijvoorbeeld eens met een kopje koffie! Koffie bevat cafeïne, hierdoor wordt je sneller waker. En als eentje niet genoeg is, dan neem je er toch gewoon nog eentje. 😉

Blijf in beweging

Het is niet verstandig om toe te geven aan je vermoeidheid, daardoor wordt je alleen nog maar moeier. Probeer daarom je dagelijkse bezigheden op te pakken. Blijf in beweging, hierdoor wordt je niet alleen mentaal, maar ook fysiek wakker. En dan kan je daarna ‘s avonds lekker op tijd gaan slapen.

Lees ook
Nog niet wakker in de ochtend? Dan moet je déze vijf dingen eens eten

Eet gezond

Als je een ochtendhumeur hebt kan het helpen om gezond te gaan eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekker broodje ei, een bakje kwark of een gezonde salade. Hier zitten veel vitamines in, en daar door verdwijnt je ochtendhumeur ook weer snel.

Doe een dutje

Als je een uurtje vrij hebt op je dag. Probeer dan om even lekker een dutje te gaan doen. Je zal merken dat als je daarna wakker wordt je meteen een stuk meer uitgerust bent. Dus even lekker een halfuurtje je ogen dicht doen.

Frisse neus halen

Het kan ook een goed idee zijn om een frisse neus te gaan halen. Je bent dan weer actief bezig en je lichaam is in beweging. Als het buiten warm is en het zonnetje schijnt is het heerlijk om een lekkere wandeling te maken. Zo krijg je ook nog eens een flinke dosis Vitamine D binnen.

Bron: fem-femBeeld: Pinterest