Love

Deze 4 ochtendgewoontes zorgen voor meer geluk bij stellen

ochtendgewoontes-geluk-stellen

Geluk in relaties is lastig te meten, toch zijn er een aantal dingen die erop duiden dat jij in een gezonde relatie zit met je partner. Doe jij al deze 4 simpele dingen in de ochtend? Dan hebben jij en je lover het goed voor elkaar.

1. Wakker met een lach

We beginnen met de lastige van de ochtendgewoontes voor meer geluk bij stellen. Grote kans dat jij namelijk niet met een gigantische glimlach uit je bed springt wanneer je wekker afgaat. Veel mensen hebben dan ook last van een ochtendhumeur. We get it! Zelf kan je er niet zoveel aan doen, maar het is ook niet de schuld van jouw partner. Probeer je chagrijnig mood niet op hen af te reageren en wees lief voor elkaar.

2. Samen uit bed

Niemand houdt ervan om vroeg op te staan, maar opstaan met de love of your life maakt het dan toch wat dragelijker. Het is goed om de dag samen beginnen. Sta allebei tegelijkertijd op, zelfs als de ander eerder moet beginnen op werk. Zo kan je de dag even doornemen samen, gezellig een bak koffie drinken en fris aan je ochtend beginnen. Doordat werk, familie of vrienden op dit vroege tijdstip nog niks van jou verwachten, hebben jij en je partner echt even de tijd en aandacht voor elkaar. En psstt.. Je kan altijd nog stiekem terugkruipen als je lover de deur uit is 😉

3. Geef elkaar de ruimte

Samen uit bed? Goed zo! Nu de rest van de ochtend nog doorkomen zonder gekibbel. Naast het fijne moment om even te connecten, is het ook goed om de ander wat ruimte te geven. Hij of zij begint zijn dag misschien graag met een boek en een sterke bak koffie, terwijl de ander liever buiten een rondje loopt. Gun elkaar die tijd en privacy. Balans!

Lees ook:
Op dit tijdstip duiken koppels het meest met elkaar tussen de lakens

4. Nooit uit huis zonder kus

Waar dit voor veel koppels vanzelfsprekend is, zijn er toch altijd nog stellen die zonder kus de deur uitlopen. Dit is niet zomaar een van de ochtendgewoontes die geluk kan brengen bij stellen, maar het is ook nog eens met een onderzoek bewezen! Lovebirds die elkaar in de ochtend een kus geven, leven gemiddeld vijf jaar langer. Wanneer het knuffelhormoon (oxytocine) wordt aangemaakt in de vroege morgen, ben je de rest van de dag in een goede bui en hecht jij je meer aan je lover.

Beeld: instagram @worldwidecocktail