Lifestyle

Huh: we spreken Nutella al jarenlang verkeerd uit

nutella-spreken-verkeerd-uit

Nutella, iedereens favoriet als het om chocoladepasta gaat! Zij steken er met koppen bovenuit en er zijn wereldwijd genoeg liefhebbers waar ze op kunnen rekenen. Maar weten al deze fans wel hoe ze de merknaam moeten uitspreken? Volgens Ferrero doen wij het heel ons leven al verkeerd, zo moet het wel!

Zo spreek je Nutella uit

Veel mensen hebben een voorkeur en doen niets liever dan deze specifieke hazelnoot-chocoladepasta op hun brood. Iedere ochtend weer en als je een keer een ander merk in huis haalt, moet je oppassen! Zij zijn echte liefhebbers en hebben niks liever dan de chocoladespread van Nutella. Maar spreken we het eigenlijk wel goed uit? Volgens het Italiaanse merk Ferrero, waar Nutella een onderdeel van is, spreken we het heel ons leven al verkeerd uit. Saaay what?!

De makers van de chocoladepasta hebben duidelijk gemaakt hoe je het wél moet uitspreken. Wij zeggen allemaal uit volle borst ‘Nu-tel-la’, toch? Het is een klein verschilletje, maar zeker wel hoorbaar. De juiste manier om het uit te spreken is namelijk ‘New-tel-la’. Is het nog niet helemaal duidelijk en kan je met deze uitleg alsnog niet uit de voeten? Beluister dan de video hieronder!

Het YouTube-account plaats alleen maar video’s waar ze woorden op de juiste manier voorlezen. Klinkt nutteloos, maar het komt (zoals in dit geval) vast nog wel een handig te pas!

Watch on YouTube

Voor de liefhebbers

We gaan het merk nu anders uitspreken, maar dat heeft natuurlijk geen invloed op de overheerlijke chocospread. Voor alle zoetekauwen onder ons, hebben we een aantal lekkere receptjes om thuis na te maken. Met Nutella in de hoofdrol! Maak dit najaar bijvoorbeeld deze bijzondere chocolade dennenappels, superleuk voor het kerstseizoen. Of ga voor je dagelijkse portie cafeïne en maak je ochtend koffie nog lekkerder met dit recept voor een zoete Nutella iced latte. Sounds amazing!