Fashion

Heb jij ook nooit iets om aan te trekken? Zo los je dit probleem op

Je hebt vast wel eens voor je kledingkast gestaan en gedacht: pff, ik heb écht niets om aan te trekken! Waarschijnlijk is dat niet zo, maar je hebt gewoon even geen inspiratie. No worries! Je bent namelijk niet de enige die hier last van heeft en het is ook heel makkelijk op te lossen. Wij vertellen je hoe. 

1. Je volgt te veel kledingtrends

Een trend volgen is natuurlijk heel erg leuk, maar de downside van een trend, is dat het ook weer uit de mode gaat. Probeer dus bij elk kledingstuk dat je koopt na te denken of je het over zes maanden nog steeds wil dragen. Zo niet? Koop het dan ook niet. Koop liever kleding die je wél nog over zes maanden wil dragen.

2. Goedkoop is duurkoop

We snappen best dat het soms heel aantrekkelijk is om goedkope kleding te kopen, zodat je meer kunt kopen. Maar het heeft ook een nadeel. Goedkope kleren blijven niet lang mooi, hebben niet altijd de mooiste pasvormen en zitten ook niet heel lekker. Maar dat kan je toch niet laten liggen, het is zo’n koopje! Volgende keer als je aan jezelf merkt dat je een kledingstuk aantrekkelijk vind door het nummer op het prijskaartje, kan je jezelf de vraag stellen of je het kledingstuk écht leuk vind of het je puur gaat om de lage prijs. Je zult misschien harder moeten sparen om je droomgarderobe met kwaliteitskleding te vullen, maar je zult er wel langer plezier van hebben!

3. Basics, basics en nog meer basics

Natuurlijk is een blouse met pofmouwtjes ontzettend leuk, maar als je geen spijkerbroek hebt die gegoten zit om de blouse bovenop te dragen, kan je het beter gelijk opgeven. De oplossing? Probeer te investeren in meer basiskledingstukken. Denk aan items die je meerdere dagen achter elkaar kunt dragen, maar met verschillende trendy stukken erboven of onder. Zo kan je een basic zwart shirt de ene dag met een leren jasje dragen en de andere dag met een leuke blazer.

4. Je hebt te veel kleding die je niet draagt

We kennen het allemaal wel. Het is heel lastig om kleding weg te doen. Misschien dat je over een paar maanden die broek wel weer past of dat die ene trui wel leuk zal staan met een gilletje dat je binnenkort wil bestellen. Hoe meer kleding je in je kast hebt, hoe minder je de leuke kleding die je wél hebt, ziet hangen. Stel jezelf de vraag: “Heb ik dit het afgelopen jaar gedragen?” en als het antwoord nee is, vraag jezelf dan af waarom je het niet gedragen hebt. Heb je hier geen goede reden voor? Weg ermee!

Beeld: Pinterest

Must reads 👀