Love

Ergens in de 20 en single? Dat is juist goed om deze redenen

Heeft iedereen om jou heen al een relatie en vraag je je af wat je verkeerd doet? Don´t worry! Er zijn genoeg redenen waarom het super fijn is om single te zijn, vooral in je twenties. Young, wild and free baby!  

Ergens in de 20 en single? Dat is juist goed om deze redenen

Krijg jij ook altijd de vraag waarom je nog steeds single bent? We kunnen begrijpen dat de perfecte match vinden soms lastig kan zijn. Als iedereen om je heen wel al een relatie heeft, kan het zelfs voelen alsof je geen ‘relatiemateriaal’ bent. Dat is natuurijk niet waar en single zijn is ook helemaal niet erg. Het is zelfs goed om single te zijn in je twenties! En dat komt door deze zeven redenen. 

1. Je komt erachter wie je nou echt bent

Een relatie hoeft niet perse te betekenen dat jij er niet achter kan komen wie je echt bent. In sommige gevallen is er zelfs een relatie nodig om dat te beseffen. Je houdt onbewust toch rekening met de mening of het gevoel van je partner. Als je single bent in je twenties, hoeft dat niet. Jij kan ontdekken wie je bent zonder dat iemand dit kan bëinvloeden. This is me

2. Je komt erachter wat je wil in het leven

Als je weet wie je bent, dan weet je ook wat je wilt in het leven. Als je single bent kan je daar helemaal voor gaan zonder dat je je daar schuldig over hoeft te voelen. Wil je reizen in het buitenland? Ga ervoor! Want niets houdt jou tegen.  

3. Je wordt zelfstandig

Als je single bent word je vanzelf zelfstandig. Je moet tenslotte alles zelf beslissen en doen. Dit maakt ons verantwoordelijk en als we later wel een relatie krijgen, zijn we minder afhankelijk van die persoon. Best wel handig!

4. Je kunt doen wat je zelf wil

Natuurlijk kan jij doen wat je wil als je single bent. Dat is nou net het mooie eraan! Dus zoen die ene jongen, ga op die vakantie en laat je door niemand tegen houden. 

5. Je leert van jezelf houden

Je kunt pas van een ander houden, als je ook van jezelf houdt. Klinkt een beetje afgezaagd misschien, maar dat maakt het niet minder waar! Tuurlijk is het fijn als iemand van je houdt, maar van jezelf houden is veel waardevoller. Je ziet jezelf namelijk elke ochtend in de spiegel! Houd van dat mens die je ziet in de spiegel. Want dat ben je waard!

6. Je hebt genoeg tijd om met je vrienden en familie af te spreken

Chicks before dicks, right? Als je geen vriend hebt, houd je waarschijnlijk meer tijd over voor vrienden en familie. Mocht je ooit wel in een relatie komen, dan weet je ook meteen wie echt je vrienden zijn en wie niet.

7. Je hebt alle tijd om te experimenteren

Als je single bent, hoef je met niemand rekening te houden en kan je doen wat je wil. Het perfecte moment dus om te experimenteren met daten en/of andere dingen. Je leert niet alleen meer over jezelf, maar ook over wat je zoekt in een partner. Misschien kom je er wel achter dat je helemaal niet klaar bent voor een relatie!

Lees ook:

10 x de meest originele antwoorden wanneer iemand je (weer) vraagt waarom je nog single bent

Dit is waarom single zijn blijkbaar mega goed is voor je gezondheid

Bron: Fem-femBeeld: Instagram