Films & Series

Lekker bingen: leuke series die zich afspelen in New York

Op zoek naar leuke series die zich afspelen in New York? Van de klassieker Gossip Girl tot de nieuwe serie The Bold Type – dit zijn de leukste series die zich afspelen in New York en die we je zeker tippen.

Gossip Girl

Hoe kunnen we een lijstje over leuke series die zich afspelen in New York beginnen zonder Gossip Girl te noemen? Deze serie heeft een speciaal plekje in ons hart en kunnen we eigenlijk altijd wel weer bingewachten. Stap in de wereld van Chuck, Nate, Blair & Serena en droom even weg in de levens van deze elite van New York City. Heerlijk!

New Amsterdam

Een andere fijne serie die je zeker wilt bingewatchen is New Amsterdam. Als je gek bent op Grey’s Anatomy, dan moet je deze ziekenhuisserie die zich afspeelt in New York echt proberen.

Friends from college

Als je een wat grappigere serie zoekt die ook lekker wegkijkt, probeer dan zeker Friends from college. In deze serie volgen we een vriendengroep die in New York woont. Ze kennen elkaar van hun studie, maar inmiddels is iedereen een stuk ouder, zijn er ingewikkelde relaties en is er carrièregedoe. Ondanks dat, zijn ze nog steeds vrienden en maken ze samen de grappigste dingen mee en nemen ze alles met een flinke korrel zout. Oh en, leuk feitje: Robin uit How I Met Your Mother speelt ook in deze leuke serie.

Girls

HBO-serie Girls kan niet ontbreken in dit lijstje leuke series die zich afspelen in New York. In deze serie van Lena Dunham volgen we Hannah, die van haar ouders hoort dat ze geen extra toelage meer krijgt van ze. Als twintiger in Brooklyn, New York is dat niet zo makkelijk, maar Hannah slaat zich er doorheen. Naast Hannah volgen we nog drie andere twenty somethings die het ook niet altijd even makkelijk hebben. Een grappige, open en kritische serie over hoe het leven is als millennial.

The Bold Type

De perfecte moderne vervanger van Gossip Girl en een van de meest leuke series die zich afspelen in New York is ongetwijfeld The Bold Type. Als je van Gossip Girl en The Devil Wears Prada houdt, is dit zeker jouw serie. Tel daar heel veel drama, liefde en een flinke lading feminisme bij op en je hebt The Bold Type. Ook fijn: deze serie staat zowel op Netflix als op Videoland en Amazon Prime Video.

 
Beeld: Bruno Press