Food

Dit zijn de lekkerste BBQ recepten voor de zomer van 2021

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat we weer lekker kunnen BBQ’en tot in de late uurtjes. Daarom hebben we alvast de lekkerste BBQ recepten voor je geselecteerd. Bewaar ze goed, want deze recepten wil je niet missen. We krijgen er honger van!

BBQ recepten voor zomer 2021

♥ Beef chimichurri

Deze Argentijnse smaakmaker kan niet ontbreken op je BBQ. Chimichurrie wodt geserveerd bij vlees. Vaste onderdelen van dit recept zijn knoflook, platte peterselie, oregano, azijn en olijfolie. En wat ziet het er goed uit. Yum!

NEED:

★ 2 tenen knoflook
★ 15 gram verse platte peterselie
★ 1 eetlepel gedroogde oregano
★ 1 theelepel chilivlokken
★ 1 theelepel gerookte-paprikapoeder hot
★ 6 eetlepels zonnebloemolie
★ 3 eetlepels rodewijnazijn
★ 3 eetlepels water
★ ½ theelepel zeezout
★ 4 entrecote

MAKING:

Steek de barbecue aan en bereid voor op directe hitte.

Maak vervolgens de chimichurri. Snijd de knoflook en peterselie fijn en meng dit samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ van de olie, de azijn, het water, wat peper en het zout. Laat dit daarna met rust.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk vervolgens met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. Keer het vlees halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de rest apart erbij. Smakelijk!

Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren eerst op kamer- temperatuur komen.

Dit recept kan bereid worden met allerlei soorten rundvlees. Kijk voor de bereidingswijze op de verpakking.

♥ Mediterrane zalmpakketjes van de BBQ

Zin in zalm? Dit recept is ideaal voor de visliefhebbers onder ons. De bereidingstijd is zo’n twintig minuutjes en binnen 15 minuten kan je genieten van je verpakte zalmpakketje.

NEED:

★ Extra dik aluminiumfolie
★ 400 gram Provençaalse roerbakmix
★ 4 eetlepels kruidenboter
★ 4 diepvries wilde zalmfilets

MAKING:

Neem voor ieder persoon 1 vel aluminiumfolie. Verdeel vervolgens de Provençaalse roerbakgroente over het midden van de vellen folie en leg op ieder vel 1 wilde-zalmfilet en verdeel hier 1 eetlepel kruidenboter over.

Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht en rooster de pakketjes in 12 tot 15 minuten gaar op de barbecue. Smakelijk!

♥ BBQ portobello caprese

Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar! Hmm, wat ziet dit er lekker uit.

NEED:

★ 250 gram cherrytomaten aan de tak
★ 4 portobello’s
★ 1 eetlepels arachideolie
★ 4 eetlepels Mister Kitchen pizzasaus original
★ 12 Galbani mini-mozzarellabolletjes
★ 2 takjes verse basilicum

MAKING:

Steek de barbecue aan (ofcourse). Knip de tomaten in trosjes en snijd het voetje van de portobello’s eraf. Bestrijk vervolgens de buitenkant van de portobello’s met de olie. Vul de portobello’s met de pizzasaus en verdeel de mozzarellabolletjes en tomaten erover. Oee!

Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster deze ongeveer 15 minuten op de barbecue. Garneer met een paar blaadjes basilicum en bestrooi met peper en zout. En klaar! Genieten maar.

Psst: dit is ook lekker met geroosterde pijnboompitten

Lees ook:

★ 5 recepten voor een anti-kater brunch
★ 4 Hamburger recepten voor als je klaar bent met de basic burgers

Bron: AllerhandeBeeld: Unsplash