Films & Series

Netflix films: Burden

Heb jij vanavond nog niks op de planning staan en zin in een goede film? Dan hebben wij goed nieuws. Iedere week delen wij een filmtip met jou van onze favoriete Netflix films, zodat jij je niet hoeft te vervelen. Altijd handig, wanneer je zelf door de bomen het bos niet meer ziet. Deze week: de inspirerende film Burden. 

Netflix films: Burden

Mike – de hoofdpersoon – woont in een trailerpark in South Carolina en werkt voor Tom Griffin, iemand met een nogal evil persoonlijkheid. Griffin wil dat Mike zich aansluit bij de Ku Klux Klan (KKK)* en heeft net een KKK-museum geopend. Op die manier probeert hij iedereen om zich heen te beïnvloeden. De zwarte gemeenschap protesteert – peaceful – tegen alle haat, maar de KKK blijft geweld gebruiken. Wanneer Mike op de protestanten moet schieten, besluit hij het roer om te gooien. Zijn ‘vrienden’ willen hem daarna niet meer kennen. Toch blijft Mike niet alleen… 

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Blijf tijdens de aftiteling nog even zitten: daar worden beelden van de échte Mike getoond. 

*De KKK staat (heel) kort gezegd voor geheime blanke organisaties in de VS, die bekend staan om het racistisch geweld dat ze gebruiken. 

 

 

 

Zoals je leest: een inspirerende film, die je nog wel even bij blijft. Ook dat is Netflix. Wil jij liever een andere Netflix film kijken deze week? Kijk dan bijvoorbeeld onze aanrader uit de Netflix films van vorige week of de lijst met nieuwe Netflix films en Netflix series van deze maand. Meer into Nederlandstalige films? Onze favoriete Nederlandse Netflix films staan voor je klaar. 

Beeld: Unsplash