Food

Met dit recept maak je de lekkerste red velvet cupcakes

We houden allemaal wel van deze klassieker: de red velvet cake. Hoe leuk is het dan als je in plaats van een grote taart, red velvet cupcakes kan maken? Leuk om uit te delen op je verjaardag of voor een gezellige high tea met je besties. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Recept voor red velvet cupcakes

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 2 eieren
  • anderhalve theelepel karnemelk
  • 120 mililiter volle melk 
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 140 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder 
  • een halve theelepel bakpoeder
  • een halve theelepel baking soda 
  • 1 theelepel witte wijnazijn 
  • 1 theelepel rode kleurstof 
  • een halve theelepel vanille-extract
  • een snufje zout

Stap 1: de topping

1. Pak een kleine pan en zet hem op het fornuis op normale warmte. Doe dan de volle melk en de bloem in het pannetje en klop dit op totdat het een beetje borrelt. 

2. Als het mengsel wat dikker aan het worden is en het langzaamaan borrelt, haal je het pannetje van het fornuis. Meng door het mengsel de vanille extract samen met een snufje zout. 

3. Doe dan het mengsel in een kom en dek het af met vershoudfolie. Zorg dat de folie zachtjes aangedrukt zit op het mengsel en het er niet boven hangt. 

4. Laat het mengsel volledig afkoelen

red velvet cupcakes recept

Stap 2: de cupcakes

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 

2. Pak een kom en plaats hierboven een fijne zeef. Zeef de bloem, de bakpoeder, de cacaopoeder, de zout en de fijne kristalsuiker boven de kom. 

3. Voeg dan de boter en de eieren eraantoe en mix dit in 1 minuut op de normale stand.

4. Voeg dan de karnemelk, de rode kleurstof en de vanille-extract bij het mengsel en mix dit totdat het mengsel mooi rood wordt. Vind je hem niet rood genoeg? Doe er dan nog wat kleurstof bij. 

5. Hierna pak je een klein bakje en doe hierin de witte wijnazijn en daarna de baking soda. De baking soda moet nu gaan bruisen. 

6. Daarna voeg je het azijnmengsel toe aan het rode bakmengsel en mix je het kort met de mixer zodat het allemaal goed door elkaar heen zit. 

7. Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes zodat ze voor driekwart gevuld zijn. Laat ze daarna in 22 minuten gaar worden in het midden van de oven. De cupcakes zijn gaar als je er met een sate prikker in kunt prikken, zonder dat er wat van de cupcakes aan blijft plakken. 

8. Laat de cupcakes goed afkoelen. 

recept red velvet cupcakes

Stap 3: de decoratie 

1. Voor de topping mix je de boter en de suiker in 5 minuten met de mixer, zodat het volledig is opgestijft. 

2. Doe dan het eerder gemaakte mengsel van de topping in kleine beetjes bij het opgestijfte mengsel, zodat het goed opgenomen kan worden. Zit het er uiteindelijk helemaal in kan het wel 10 tot 15 minuten duren, voordat het mengsel er volledig in is opgenomen. 

3. Je kan nu de topping op de cupcakes spuiten met een leuke swirl. En je baksels zijn klaar!

Je hebt nu heerlijke cupcakes! Bakkers klaar! Aanvallen maar! 

Maak jij liever red velvet truffels? Klik dan hier voor het recept.

Bron: dekokendezussen | Beeld: Unsplash