News

Riverdale’s Cole Sprouse gearresteerd bij Black Lives Matter-protest

Net als vele andere mensen, protesteert acteur Cole Sprouse ook voor Black Lives Matter. Op Instagram deelt hij hoe hij tijdens het protesteren gearresteerd zou zijn in Santa Monica, Californië. Hij vertelt hoe hij samen met een groep andere protestanten werd behandeld door de politie. 

Cole Sprouse gearresteerd tijdens Black Lives Matter-protest

“Ik wil mijn verhaal vertellen zoals het is, voordat de media alles verdraaien en dit ineens om mij laten draaien, terwijl het hier juist om de levens van zwarte mensen gaat. Vrede, rellen en plunderingen horen bij protesten als deze, maar de media gaan doorgaans alleen voor het meest sensationele verhaal”, deelt Cole via Instagram. Laat ik voorop stellen dat mijn arrestatie als witte, heteroseksuele, publiekelijk bekende man in geen enkele verhouding staat tot anderen die aangehouden werden tijdens dezelfde demonstratie”, maakt hij ook duidelijk.

View post on Instagram
 

Cole Sprouse wordt in de boeien geslagen

“Toen ik werd aangehouden werd mij gezegd dat ik kon weggaan of gearresteerd zou worden. Ik zei ervoor te kiezen om weg te gaan, maar terwijl een aantal anderen en ik dat deden kwam er een nieuwe groep agenten op ons af, die ons in de boeien sloegen”, deelt hij in zijn verhaal. Daarna doet hij een oproep aan zijn volgers om ook in actie te komen. “Dit is, en blijft, het moment om een statement te maken en anderen te blijven steunen als de boel escaleert. Dat kan op verschillende manieren: protesteren, geld doneren enzovoort. Ik hoop dat iedereen dat doet, want dat is het enige juiste om te doen.” Als laatste maakt hij duidelijk zich verder niet uit te laten hierover, omdat hij geen aandacht wil afleiden van het protest. 

Bron: rtlboulevard.nl | Beeld: Getty Images