Films & Series

De opnames van deze series stoppen door coronavirus

Het coronavirus houdt ons dagelijks bezig. We slaan masaal boodschappen in, moeten thuis werken en evenementen met meer dan 100 mensen worden afgelast. Ook de opnames van veel series, films en televisieprogramma’s worden stilgelegd.

Opnames Grace and Frankie stoppen

Afgelopen donderdag was de laatste draaidag van de Netflix-serie ‘Grace and Frankie’. Na deze draaidag lieten de producenten van de show weten dat ze voorlopig stoppen met de opnames ”uit zorg voor de gezondheid van onze cast en crew”, aldus de producenten. 

De productie van de show volgt de maatregelen van de burgemeester van Los Angeles op. Hij raadde af om groepen van 50, of meer mensen bij elkaar te brengen. Daarbij speelt de leeftijd van de vier hoofdrolspelers ook een grote rol, omdat ouderen een verhoogd risico hebben om het coronavirus te krijgen. De jongste hoofdrolspeler is 79 en de oudste 82.

Ook deze series stoppen door coronavirus

Naast Grace and Frankie wordt ook Grey’s Anatomy opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles, daardoor is ook deze productie tijdelijk gestopt. Deze cast en crew filmden gister de 21e aflevering van het 16e seizoen. Helaas moet de cast nu minimaal de aankomende twee weken thuis blijven.

Carnival Row

De Britse acteur Orlando Bloom laat in een video op Instagram weten dat hij samen met collega’s terug keert naar Amerika. Dit houdt in dat de opnames van de Amazon-serie Carnival Row in Praag ook per direct zijn gestopt. Door het reis verbod van Europa naar Amerika is dit een verstandige keuze. Ook worden de latenightshows van Seth Meyers en Jimmy Fallon even stilgelegd.

Lees ook: De opnames van Riverdale zijn stilgelegd

Coronavirus Nederland

Ook Nederland heeft inmiddels maatregelen getroffen. Er zullen vanaf nu dan ook een aantal televisieprogramma’s worden opgenomen zonder publiek. Programma’s zoals De Wereld Draait Door, Kassa, Op1, Jinek en Omroep Max moeten het vanaf nu doen zonder ‘klapvee’. “Wij adviseren dat, maar omroepen zijn er vrij in om te besluiten hoe zij het publiek vullen”, aldus NPO woordvoerder. 

Bron: rtlboulevard.nl | Beeld: iStock