Lifestyle

5 tips om over je ex heen te komen

Natuurlijk zijn bakken ijs en andere not so healthy snacks een perfecte hulpmiddel als je bent gedumpt, maar er zijn ook genoeg andere manieren om over je ex heen te komen. Een break-up is natuurlijk nooit leuk en het liefst wil je hem overal op blokkeren, maar met deze zeven tips kom je hopelijk iets sneller over je ex heen. 

1. Verberg je gevoelens niet
Het is hartstikke logisch dat jij na de break-up het liefst 24/7 in bed ligt, 24/7 huilt en jezelf heel zielig vindt. Verberg deze gevoelens niet en geef er juist aan toe. Als je dit juist opkropt, dan komt het er ooit een keer 100x erger uit… Praat erover met je vriendinnen of bijvoorbeeld je ouders. En geef jezelf ook de tijd om lekker in je bed te liggen en even flink te huilen. 

via GIPHY

2. Kijk terug op je relatie
Na een break-up is het goed om terug te kijken op jullie relatie. Was het een gezonde relatie? Wat zou er gebeuren als jullie wel bij elkaar waren gebleven? Bedenk goed waarom jullie uit elkaar zijn gegaan en waarom jullie toch niet bij elkaar passen. Als je dit doet begrijp je misschien wel wat beter waarom jullie niet meer samen zijn. 

3. Zorg dat je jouw vriendinnen en familie om je heen hebt
Niks is fijner dan een dikke knuffel van je bestie of een goed gesprek over de break-up met je moeder. De belangrijke mensen in je leven zorgen er wel voor dat je door deze moeilijke tijd komt. Duw ze daarom ook niet weg als ze je willen steunen, maar zorg er juist voor dat je ze lekker dicht bij je hebt. 

via GIPHY

4. Bedenk regels voor jezelf
Zet een aantal regels voor jezelf op een rij. Bijvoorbeeld dat je moet stoppen met kijken naar oude foto’s en berichtjes en hem niet meer mag stalken op social media. Op die manier kan je jouw ex veel beter loslaten. Je hoeft hem natuurlijk niet direct overal te blokkeren, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om zijn berichten te verbergen op jouw tijdlijn. 

via GIPHY

5. Zet jezelf op #1
Nu je single bent hoef je geen rekening meer te houden met je lover. Het is nu mogelijk om dingen te doen, die je eerst niet zou doen vanwege je relatie. Misschien vond hij het echt niet leuk als je regelmatig met je vriendinnen naar feestjes ging en bleef je daarom vaker bij hem thuis. Zet jezelf nu weer eens helemaal op nummer één en bedenk wat je het gemist tijdens je relatie. Maak bijvoorbeeld die verre reis die op je bucketlist staat. Go for it girl! 

Bron: Seventeen.com | Beeld: iStock