Food

Churros maken? Dankzij dit recept is dat een eitje

Food is onze middle name op de redactie. We moeten ons daarom ook regelmatig inhouden om niet in één keer de chocoladevoorraad op kantoor op te eten… oeps! Eén van onze favoriete snacks zijn Spaanse churros, helaas niet zo #fitgirl omdat ze uit de frituur komen. Gelukkig hebben wij een gezond recept gevonden. Churros maken? Zo doe je dat!

Dit recept is super snel én makkelijk! Zelfs de grootste kookklunsen kunnen churros maken 😉 Lekker als tussendoortje, als hapje tijdens een hightea of bij een grote kop thee. 

CHURROS MAKEN? DIT HEB JE NODIG
☆ Water → 150 mililiter
​☆ Kaneel → 1 eetlepel
​☆ Bloem → 125 gram
☆ Suiker → 25 gram
☆ Boter → 50 gram
​☆ Kaneelsuiker
​☆ Eieren → 2

​☆ spuitzak + mond
☆ bakpapier
☆ pannetje
☆ spatel
☆ oven

AAN DE SLAG MET CHURROS MAKEN UIT DE OVEN
① Zet de pan met het water op een laag vuur. Voeg de suiker toe en laat deze even intrekken.
churros maken
② Wanneer de suiker opgenomen is in het water is het tijd om de boter toe te voegen. Laat de boter compleet smelten totdat er geen klontjes meer in het water zitten.

③ Voeg nu de bloem toe in het pannetje en meng met een spatel totdat het één deegmassa is geworden.

④ Haal het pannetje van het vuur en voeg één van de eieren toe. Roer het ei met de spatel goed door het deeg totdat hij compleet is opgenomen. Doe nu hetzelfde bij het andere ei.

⑤ Voeg tot slot de kaneel toe en roer goed door het deeg. Je deeg krijgt nu een bruine kleur en is klaar voor de oven.

⑥ Pak nu je spuitzak en spuitmond en doe het deeg in de zak. Kies voor een spuitmondje met karteltjes zodat het met het spuiten op echte churros lijkt. Bedek je plaat met bakpapier en spuit de churros in stroken op het bakpapier. 
⑦ Na 20 minuten op 200 graden zijn je churros klaar. Strooi er nog wat kaneelsuiker over en je churros zijn ready to eat! 

 

Was churros maken echt jouw ding? Lees dan ook: