Lifestyle

5 fotobewerking apps voor een perfecte Instagram feed

Je vraagt je vast eens af hoe iedereen aan een mooie Instagramfeed komt. Het maken van foto’s speelt hierbij een grote rol: foto’s vanuit de juiste hoek met de juiste belichting nemen. Maar wat eigenlijk nog belangrijker is, is het bewerken van deze foto’s met verschillende apps. Je vraagt je natuurlijk af welke apps hier het meest geschikt voor zijn. Dat gaan we jou in dit artikel vertellen! 

VSCO
De welbekende app genaamd VSCO staat op nummer één. Deze app kent inmiddels bijna iedereen al, wat op zich erg logisch is. Het is de perfecte app voor de allermooiste filters. Steeds meer fotografen en bloggers gebruiken deze app ook. Met VSCO heb je de mogelijkheid om kant-en-klare filters over je foto te gooien. Er zijn filters die gratis zijn, maar er zijn ook een aantal die je moet kopen om het te mogen gebruiken (deze zijn erg mooi!). Foto’s zijn ook handmatig aan te passen met verschillende bewerkingen. Er zijn basic bewerkingen als contrast, verzadiging en scherpte. Maar je hebt ook nog de mogelijkheid om schaduwen, hooglichten, huidskleur en perspectieven te veranderen en kleuren in de schaduwen en hooglichten toe te voegen. Enorm veel opties dus! 

VSCO is echt een app voor jou als je van een vintage en zachte uitstraling in foto’s houdt. Daarbij is het erg makkelijk om foto’s in één handomdraai te bewerken. Dus ben je iemand die niet veel moeite wilt doen om een foto mooi te bewerken? Download dan zeker weten VSCO. 

Kosten app: gratis (tenzij je besluit om extra filters te kopen)

View post on Instagram
 

Facetune
Terwijl bedrijven werken met Photoshop om ingewikkelde tools te gebruiken om foto’s te bewerken, is het mogelijk om met Facetune heel makkelijk hetzelfde ‘professionele’ resultaat te krijgen. Met deze app is het makkelijk om alles zo te bewerken alsof je uit een modeblad komt. Facetune is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een app gericht op het gezicht. Het is mogelijk om met deze app de plekken in je gezicht die je minder mooi vindt weg te werken. Je hebt de mogelijkheid om puisten, sproeten, pigmentatievlekken, littekens en wallen weg te halen. Maar je kunt ook de huid gladstrijken, tanden witter maken, kleuren van de ogen ophelderen, grijze haren verwijderen, kaaklijn aanzetten en je neus, jukbeenderen, wenkbrauwen, lippen en wimpers veranderen. Zoals je waarschijnlijk al door hebt zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. 

Facetune is perfect als je veel selfies maakt. Hiermee zorg je ervoor dat je een mooier resultaat krijgt in je gezicht. Het heeft eindeloos veel mogelijkheden, maar pas op dat je niet te veel met elke bewerking je gezicht gaat veranderen. Dat is bij niemand nodig!

Kosten app: €5,99 

Afterlight
Afterlight is een app waarmee je heel snel en makkelijk foto’s bewerkt. De app bevat 74 verschillende filters en 78 texturen. Dat zijn er een heleboel! Binnen elke filter is er de mogelijkheid om weer aanpassingen te doen, zoals de intensiteit. De app heeft drie categorieën aan filters: original, guest en seasons. Elke categorie heeft filters die voor elke situatie te gebruiken zijn. Perfect als je foto net iets mist en door deze filters het net iets mooier wordt. 

Afterlight is een app voor jou als je houdt van veel verschillende soorten filters en hier graag mee varieert.

Kosten app: €0,99 

View post on Instagram
 

Snapseed
De app Snapseed is ook een enorm populaire app en heeft erg veel verschillende mogelijkheden. Het bevat de basic bewerkingen zoals: belichting, kleur, verscherping, bijsnijden en rechttrekken. Maar wat vooral bijzonder is aan deze app, is de mooie selectie aan filters. Daarbij heeft het bijzondere tools waarmee je bepaalde gedeeltes wazig maakt en de sfeer van de foto verandert. 

Snapseed is perfect voor jou als je helemaal into iPhone fotografie bent en het liefst een hele makkelijke app gebruikt met veel mogelijkheden om foto’s te bewerken. 

Kosten app: gratis

View post on Instagram
 

TouchRetouch
Tot slot hebben we nog de app genaamd TouchRetouch. Deze app is geschikt om elementen die je niet in je foto wilt hebben te verwijderen. Tegenwoordig zijn er ook andere apps die dit bevatten, maar de TouchRetouch focust zich vooral hierop. Met je vinger is het makkelijk om een element te selecteren die je niet meer in jouw foto wilt hebben. Het gedeelte dat je hebt geselecteerd, wordt vervangen door pixels uit de omgeving van dezelfde foto. Op deze manier is je foto alsnog te gebruiken voor je Instagram pagina!

De app is geschikt voor iedereen die bepaalde elementen uit een foto wil verwijderen. 

Kosten app: €1,99 

Lees ook:

Beeld: iStock

Tip ingezonden door: Silke V. Heb je ook een tip? Stuur deze dan naar tip@girlscene.nl.