Beauty

Review: 6 fijne zelfbruiners

Het mag dan nog wel ijskoud zijn buiten, maar de zon komt langzaam weer tevoorschijn. Hoogste tijd om weer te fantaseren over sandaaltjes, zomerjurkjes en bikini’s. We willen niet met melkflesjes de zomer in gaan, maar we weten ook hoe slecht het is om regelmatig onder de zonnebank te kruipen of uren in de zon te bakken. De oplossing: zelfbruiner! Girlscene test de fijnste zelfbruiners voor jou waardoor jij veilig, streeploos en gebruind de zomer kunt verwelkomen!

Gouden regels voor zelbruiner:

1. Door jezelf goed te scrubben raak je de dode huidcellen kwijt. Dode huidcellen zorgen voor vlekken, omdat zelfbruiner minder lang blijft zitten op dode huicellen. Let wel op dat je geen scrub met olie gebruikt, zelfbruiner hecht zich namelijk niet aan olie. Deze goedkope scrub van Hema is perfect.

2. Droog je hierna goed af en smeer jezelf in met een hydraterende bodylotion. Wanneer je een zelfbruiner voor je gezicht gaat gebruiken is het belangrijk dat je ook een dagcreme aanbrengt. Hierdoor voorkom je strepen of vlekken. Smeer droge plekjes zoals je knieen en ellebogen extra goed in. 

3. Hierna kun je aan de slag met zelfbruiner. Je kunt zelfbruiner met je handen aanbrengen, maar wanneer je het met een handschoen aanbrengt krijg je een egaler resultaat en bespaart het je vieze handjes. Deze speciale handschoenen zijn o.a. te koop bij Asos en Bol.com. Als je geen handschoen gebruikt, was dan goed je handen en vergeet je nagels niet te reinigen met een nagelborsteltje. Oranje nagels zijn namelijk geen prettig gezicht!

 

4. Kleed je niet gelijk aan nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht, neem de tijd om de zelfbruiner in te laten trekken en draag voor de zekerheid geen witte kleding op de eerste dag. Ben je echt niet blij met je nieuwe fake tan? In dit artikel lees je hoe jij je zelfbruiner kan verwijderen en weer terug gaat naar je vertrouwde kleurtje. 

♥ L’Oréal Sublime Bronzer zelfbruinend serum

Dit product moet je skippen wanneer je direct resultaat wilt. Het serum kun je gebruiken voor je lichaam én gezicht. Het is de bedoeling dat je het 3 dagen lang elke dag aanbrengt, hierna heb je twee weken lang een stralende en egale teint. Pas na de een dag wordt het kleurtje zichtbaar. Het serum heeft een aangename geur en ruikt niet sterk zoals veel andere zelfbruiners. Als je een bleke huid hebt is dit serum geschikt voor jou, het duurt namelijk even voordat de kleur zichtbaar wordt. Zo kun jij beslissen of je na één, twee of drie dagen tevreden bent met het kleurtje. L’oréal belooft dat jouw fake tan zo’n twee weken blijft zitten, en niet is minder waar, pas na 13 dagen begonnen mijn benen langzaam wat bleker te worden. 

Structuur: Doorzichtig, waterig serum
Geur: Licht zoete, aangename geur
Resultaat: Egaal gebruinde benen en een kleur die tot zo’n twee weken perfect blijft zitten.
Prijs: €17,95 bij Bol.com
+ Doen als je zelf de controle over jouw kleurtje wilt houden. Je kunt zelf bepalen hoe bruin je wilt worden. Zeker doen als je langere tijd van jouw gebruinde benen wilt genieten.
– Niet doen als je snel resultaat wilt zien, pas na een dag zie je verschil. Ook niet doen als je niet te veel geld wilt uitgeven.

Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10 

 L’Oréal Sublime Bronzer zelfbruinende doekjes

Zelfbruinende doekjes zijn in vergelijking met een fles zelfbruiner een stuk duurder, je kunt ze namelijk maar één keer gebruiken. Maar ze hebben ook voordelen, je kunt ze makkelijk meenemen en je hoeft niet bang te zijn dat ze gaan lekken. In deze verpakking van L’Oréal zit een doekje voor je lichaam en een doekje voor je gezicht. Ook met deze doekjes zie je niet direct een groot verschil, pas na een paar uur zie je resultaat. Dit is de reden waarom dit product maar een 6 krijgt, je ziet pas na een dag of je de zelfbruiner goed hebt aangebracht en dan is het helaas al te laat om vlekken te verwijderen. De doekjes zijn maar in één kleur verkrijgbaar en zoals je kunt zien is deze kleur veel te donker voor mijn gezicht en benen. Een no go voor meiden met een lichte huid dus. Deze teint blijft zo’n 2 à 3 dagen echt goed zitten en na deze dagen krijg je langzaam je oude kleur weer terug. Let goed op bij het insmeren van je gezicht dat je de oogcountouren vermijdt, je wilt namelijk geen donkere kringen onder je ogen!

Structuur: Licht vochtige doekjes.
Geur: Bijna geurloos
Resultaat: Bruine benen en gezicht tot zo’n 3 dagen.
Prijs: €3,99 bij Bol.com
+ Doen wanneer je op reis gaat en geen fles zelfbruiner wilt meenemen.
– Niet doen als je direct resultaat wilt zien en bang bent voor vlekken. Ook niet doen als je vaak zelfbruiner wilt gebruiken, de doekjes zijn namelijk maar een keer te gebruiken.

Cijfer:  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥    ♥ ♥ 6/10 

ARTDECO Face and decolleté bronzer

De bronzer van ARTDECO is geen blijvende bruiningscrème, met een washandje kun je het er zo weer af wassen. Veel meiden zijn toch een beetje huiverig als het aankomt op zelfbruiner voor het gezicht. Je benen of armen kun je bedekken, maar als je gezicht eenmaal een foute kleur heeft is het moeilijk te verbergen. Deze bruiningscrème dekt niet zoals een foundation, maar geeft je vooral een zomerse gloed. De crème is bedoeld voor je gezicht en decolleté. Ik heb een redelijk bleke huid, daardoor vlekte de crème een beetje bij mijn nek. 

Structuur: Bruine crème, vergelijkbaar met een vloeibare foundation. 
Geur: Licht zoete, zomerse aangename geur.
Resultaat: Een zomerse gloed met een lichte, maar natuurlijke shimmer totdat je het eraf wast.
Prijs:
+ Doen als je een dagje een gezonde, zomerse gloed wilt en liever geen zelfbruiner op je gezicht smeert. 
– Niet doen als je een hele bleke huid hebt, dan zal het verschil tussen je nek en hoofd te groot zijn. 

Cijfer:   ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ ♥ 8/10 

♥  Primark Bronzer mousse

De bronzing mousse van Primark is de perfecte budget zelfbruiner. Ik heb de variant voor de lichte huid gekozen, zoals je ziet heeft dit al een behoorlijk heftig resultaat. Hoewel het eindresultaat er op de foto een oranje gloed heeft, valt dit in het echt heel erg mee. Wees wel voorzichtig met het aanbrengen van de mouse bij je voeten, zoals je ziet vlekt de mouse een beetje bij mijn voeten, een kleine hoeveelheid en veel bodylotion zorgt voor een mooier resultaat! De mousse heeft een directe werking, daarom is het verstandig om bij deze zelfbruiner een handschoen te gebruiken zodat je handen niet gelijk verkleuren. De mousse blijft ongeveer 5 dagen goed zitten en begint daarna langzaam weg te vagen. 

Structuur: Donkerbruine mousse.
Geur: Typische zelfbruiner geur, maar de geur trekt wel snel weg als de mousse is ingetrokken.
Resultaat: Egale, natuurlijke bruine benen tot zo’n 5 dagen.
Prijs: €3,50
+ Doen als je weinig geld wilt uitgeven aan een zelfbruiner. Zeker doen als je jouw melkflessen à la minute wilt omtoveren in mooie bruine benen. 
– Niet doen als je langer dan 5 dagen van jouw bruine benen wilt genieten, na 4 à 5 dagen verdwijnt de zelfbruiner. 

Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥    ♥ ♥ 8/10 

 L’oréal Sublime Bronze BB Summer Legs 


BB cream zal je vast kennen, maar tegenwoordig bestaan er ook BB zelfbruiners! Sublime Bronze BB Summer Legs is er zo een, je kunt het vergelijken met een foundation voor je benen. Dat betekent dus ook dat de BB zelfbruiner niet in je huid trekt en er zo afgewassen kan worden. In tegenstelling tot andere zelfbruiners heb je van de BB cream maar een kleine hoeveelheid nodig om je benen te kleuren. Ik was nogal rijkelijk met de crème, maar zoals je ziet heb ik iets te veel crème aangebracht bij mijn voeten. Tip: Gebruik maar een klein druppeltje bij je voeten! Ook lijkt het resultaat op de foto erg oranje, maar in werkelijkheid is dit een hele mooie, natuurlijke kleur. 

Structuur: Crème, vergelijkbaar met een vloeibare foundation. 
Geur: Lekkere zomerse geur.
Resultaat: Prachtige, vlekkeloze bruine benen tot de volgende douchebeurt. 
Prijs: €15,20 bij Bol.com
+ Doen wanneer je een dagje bruine benen wilt en geen gezeur met vlekken, handschoenen en strepen wilt. Deze crème is perfect voor meiden die een beetje huiverig zijn voor zelfbruiners. Als het resultaat je niet bevalt, dan was je het er gewoon af met een washandje.
– Niet doen als je meerdere dagen gebruinde benen wilt hebben.

Cijfer:  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥      ♥ 9/10 

♥  Marc Inbane Natural Tanning Spray

Ben jij een beetje huiverig met zelfbruiner aanbrengen op je gezicht? Marc Inbane Natural Tanning Spray is een echte aanrader. De spray kun je gebruiken voor het gezicht, maar ook voor het lichaam. De spray geeft een mooie zomerse gloed en vlekt helemaal niet. Girlscene’s Marjolein is als de dood voor het gebruik van zelfbruiners op het gezicht, maar nadat Marjolein Marc Inbane gebruikte is ze fan. De eerste dag is het resultaat best heftig, maar de dag erna zie je eruit alsof je drie weken in een tropisch oord hebt doorgebracht. De zelfbruiner kun je op het gezicht aanbrengen met een kabuki kwast. Dit doe je door eerst de spray op je gezicht te spuiten en daarna met het kwastje de spray goed te verdelen. Als je de spray voor het hele lichaam wilt gebruiken is het vergeleken met de andere zelfbruiners een duur product en qua zelfbruining ook niet enorm veel beter. 

Structuur: Luchtige spray
Geur: Heerlijke bijna parfum-achtige geur
Restultaat: Een mooie zomerse tint. De spray vlekt niet en blijft zo’n 5 dagen goed zitten.
Prijs: €41,95 bij Bol.com
+ Doen als je spray fijner vindt dan crème of mousse. Zeker doen als je een mooie zomerse gloed op je gezicht wilt. 
– Niet doen als je een goedkope oplossing zoekt om snel bruin te worden. 

Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥      ♥ 9/10 

Gebruik jij zelfbruiner? Welke zelfbruiner wil jij weleens proberen? Hieronder onze favorieten op een rij.