Lifestyle

Signalen dat je jouw beste vriendin moet dumpen

Beste vriendinnen, die heb je voor het leven. Lachen en huilen, vallen en opstaan. Samen kunnen jullie de hele wereld aan! Maar als die vriendin eigenlijk helemaal niet zo 'best' is, dan kun je beter met haar breken voordat je jaren vast zit aan een foute vriendin. Als je jouw BFF herkent in de signalen in dit artikel, dan is het misschien tijd om een vervanger te zoeken! 

1. Ze is negatief
Als je met haar hebt afgesproken, dan voel je je achteraf eigenlijk nooit blij. Dat komt doordat ze altijd aan het zeuren is en vrijwel nooit iets positiefs te vertellen heeft. Als je dan een keer over iets leuks wil praten, dan weet ze het altijd weer negatief te maken. 

2. Ze kan nooit blij voor je zijn
Dolenthousiast vertel je haar dat je de beoogde baan hebt bemachtigd. Je verwacht dat ze net zo enthousiast reageert, maar in plaats daarvan reageert ze met 'Goh, je krijgt wel erg weinig betaald hoor' of 'Nou, succes met elke dag om 7 uur opstaan'. Als je goed nieuws liever niet aan je BFF vertelt, dan weet je dat er iets niet goed zit. 

3. Ze is jaloers
Ze kan het niet hebben als jij een keer met iemand anders afspreekt of bent getagd in een foto waar zij niet op staat. Als iets haar niet bevalt, dan krijg je meteen een boos berichtje waarom je haar niet had uitgenodigd. 

4. Ze is er niet voor je
Als zij liefdesverdriet heeft dan sta je na één telefoontje meteen op de stoep met drie bakken Ben & Jerry's en een doos tissues, maar als jij een keer in de put zit dan is ze nergens te bekennen. 

5. Ze roddelt over mensen die belangrijk voor jou zijn
'Ik vind die ene vriendin van jou best wel lelijk' zegt ze doodleuk tegen je, terwijl ze weet dat je veel met degene om gaat. Een foute vriendin maakt het niets uit dat haar uitspraken jou zouden kunnen kwetsen. 

6. Ze kleineert je
'Zeg, hoe gaat dat eigenlijk met dat blogje van je? Heb je al een bezoeker?' Alles wat jij doet, is in haar ogen niet belangrijk of stom. Althans, zo komt dat bij jou over. Ze neemt je totaal niet serieus en steunt je niet in de dingen die je doet. 

7. Ze wil altijd haar zin
Jouw BFF wil altijd haar zin, ook al is het niet jouw zin. Als er iets niet gebeurt zoals zij het wil, dan krijg je de volle laag. Ze praat je een schuldgevoel aan, totdat je overstag gaat en doet wat zij leuk vindt. Het komt bijna nooit voor dat jullie iets doen wat jij hebt bedacht. 

8. Ze zegt nooit sorry
Na een pittige discussie of een ruzie is zij nooit degene die zich verontschuldigt. Ze wacht net zolang tot jij haar aanspreekt om het uit te prate en zelfs dan zegt ze geen sorry. Een foute vriendin zal altijd ontkennen dat ze wist dat ze je pijn deed en daarom vindt ze dat ze geen sorry hoeft te zeggen.

9. Ze is niet te vertrouwen
Je hebt haar in vertrouwen verteld dat je een crush hebt op een jongen in jullie klas. Ze heeft je beloofd dat ze het aan niemand door zal vertellen, maar op de één of andere manier weet de hele school het de volgende dag. Of je BFF verklapt het 'per ongeluk': "Jij vindt hem toch leuk? O, mocht ik dat niet zeggen… Dat wist ik niet!" 

10. Ze veroordeelt je
Na veel moed te hebben verzameld vertel je haar dat je een soa hebt opgelopen. 'Jeetje wat dom zeg, dat had je makkelijk kunnen voorkomen. En ik zei al dat je nooit iets met hem moest doen', is haar reactie. Een goede vriendin wijst je op je fouten en een foute vriendin wrijft het erin. Eigenlijk durf je nooit een geheim aan haar te vertellen, omdat je bang bent wat ze van je zal vinden. 

11. Ze gebruikt je
Je BFF stelt nooit voor om af te spreken, behalve als er binnenkort een feestje is waar jij een plekje op de gastenlijst kunt regelen. 

12. Ze is egoïstisch
Als het niet om haar of over haar gaat, dan is ze niet geïnteresseerd. Ze moet altijd in het middelpunt van de belangstelling staan en ze weet het altijd weer over zichzelf te laten gaan als jij je verhaal wil doen. 'Wat leuk dat je een 7,5 hebt gehaald voor dat project, ik had een negen. Weet je wat voor compliment de leraar mij gaf?'

13. Ze gunt je niks
Op de één of andere manier laat ze jou altijd schuldig voelen als er iets leuks of nieuws gebeurt in je leven. 'Hoezo wil je op streetdance? Jij bent toch helemaal niet goed in dansen?' en 'Ik zou echt niet met hem op date gaan hoor, hij is echt een loser'. 

14. Ze dwingt je 
Een beste vriendin laat je nooit dingen doen die je niet wil. Ze zal je nooit een mietje noemen als je geen sigaret wil roken of een glas alcohol afslaat. Een foute vriendin doet dat wel, zij laat je dingen doen of zeggen waar je eigenlijk niet achter staat. 

Als je jouw BFF herkent in de bovengenoemde signalen, dan is het misschien tijd om met haar te breken. Hoe je op een goede manier een einde maakt aan een vriendschap? Dat lees je in dit artikel

Heb jij een foute vriendin? Of heb je weleens een foute vriendin gehad? 

Bron beeld: thinkstockphotos