Lifestyle

OMG! Instagram komt met een hele toffe nieuwe functie!

instagram-nieuwe-functie

We herkennen het eigenlijk allemaal wel. In de pauze even door je Instagram scrollen en iedere melding die je krijgt direct openen. Ja, deze generatie raakt erg snel afgeleid door het social media. Gelukkig komt Instagram nu met een nieuwe functie die dit probleem zou moeten oplossen!

Nieuwe functie op Instagram

Het welbekende socialmediaplatform Instagram komt met een nieuwe functie. Struggle jij er ook mee dat je snel afgeleid raakt door je telefoon? Dan zou deze functie wel eens dé oplossing kunnen zijn. Het heet Quiet Mode en is in bepaalde delen van de wereld al beschikbaar.

Quiet Mode

Deze instelling moet ervoor zorgen dat je geen meldingen meer krijgt. Nu kan je je telefoon natuurlijk gewoon op stil zetten, maar Quiet Mode gaat nog iets verder dan dat. Deze functie zorgt er namelijk voor dat de mensen die jou een DM sturen, een bericht krijgen dat je op dat moment niet bereikbaar bent. Hierdoor hoef jij niks te doen én weten anderen dat je gewoon druk bent – en dat je ze dus niet negeert. Mega handig, dus!

De nieuwe functie van Instagram is al in verschillende delen van de wereld beschikbaar. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen al volop gebruikmaken van Quiet Mode. Het is dus helaas nog niet in Nederland beschikbaar. Maar Instagram hoopt dat deze functie snel kunnen uitbreiden naar andere landen.

Lees ook
Instagram vs. reality! Dit zijn de mooiste pareltjes van het internet

Hoe zet je het aan?

Ondanks dat het nu dus nog niet beschikbaar is, is het wel handig om te weten hoe je de functie aan kan zetten. Je weet wel, voor wanneer wij er ook gebruik van kunnen maken. Het is heel simpel! Ga naar Instagram en klik op de drie streepjes rechts bovenin. Ga naar instellingen en daarna naar meldingen. Klik daarna op ‘pauzeer allemaal’, waarna je kunt kiezen hoe lang je de functie aan wilt zetten. Heel makkelijk, dus!

Beeld: pinterest

Must reads 👀