Love

Dit zijn 15 momenten waarop je weet dat je niet verliefd bent

niet-verliefd

Je hebt vlinders in je onderbuik, de wereld zie je door een roze bril en je appt eindeloos met je lover. Jij bent hartstikke verliefd! Toch komen er na een tijdje twijfels om de hoek kijken: zijn jullie nog wel meant to be? Deze hints vertellen jou dat je niet meer zo verliefd bent of nooit bent geweest...

1. Je hebt voor een langere periode geen zin meer om je liefje te bellen, appen of te zien

Terwijl je eerst opbloeide van een berichtje, vergeet je nu de berichtjes en merk je dat het moeite kost of zelfs als een verplichting voelt om te reageren.

2. Je bent snel geïrriteerd en kan van een mug een olifant maken

Van de manier hoe je lover de letter ‘r’ uitspreekt tot het luidruchtige ademen, echt aan alles van diegene begin je je te ergeren.

3. Je fantaseert over alle dingen die je als vrijgezel graag zou willen doen.

Fantaseren doen we allemaal natuurlijk, maar wanneer je merkt dat je jaloers begint te worden op je single vriendinnen en hun date verhalen, moet je even voor jezelf nagaan waar die jaloezie vandaan komt. Je huidige wederhelft past misschien gewoon niet meer in jouw toekomstplannen.

4. Het gevoel van affectie is er niet meer en komt voor je gevoel ook niet meer terug.

Periodes waarin je minder aantrekkingskracht voelt zijn niet raar en kan in elke relatie gebeuren. Dit hoeft bijvoorbeeld ook niet altijd aan de partner te liggen, maar kan ook komen door eigen onontdekte onzekerheden. Wanneer je echt aanzienlijk weinig aantrekkingskracht meer voelt, je het liefst alle kusjes en knuffels vermijdt en je niet meer aan een vrijpartij met je partner hoeft te denken, moet je even aan de bel trekken.

5. Je bent vreemdgegaan, maar voelt je er eigenlijk helemaal niet schuldig over.

En dat zou wel moeten als je nog écht verliefd bent op je lover.

6. Je plant je week tot de nok vol met uitjes met vriendinnen en verkiest dat liever boven quality-time met je lover.

Een balans vinden tussen het zien van je vrienden en het zien van je lover is iets waar je samen over moet praten en kan van relatie tot relatie verschillen. Maar nu heb je ineens totaal geen behoefte meer om je lover te zien. Oei!

7. Je was altijd jaloers, maar nu niet meer.

Niet iedereen is even jaloers of ervaart jaloezie in een relatie hetzelfde. Maar nu merk je een verandering in je gevoel. De gedachte dat je lover met een ander praat doet je minder dan voorheen.

8. Ben je nog wel gelukkig in je relatie?

Ups and downs horen erbij in een relatie, maar wanneer je je in de relatie meer ongelukkig dan gelukkig voelt, is het een teken dat dit misschien niet de prins(es) op het witte paard voor jou is.

9. Wanneer iemand je lover én je best friend is, is dat natuurlijk de perfecte situatie.

Wanneer dat eerste wegvalt en je eigenlijk alleen nog maar toe bent aan Netflix and gossip in plaats van Netflix and chill, moet je ook even achter je oren krabben.

10. Je bent opgelucht wanneer je lover zijn of haar twijfels uitspreekt over jullie relatie

Terwijl jij al een hele tijd de knoop niet durft door te hakken.

11. Je wil je partner veranderen in een ander persoon

Zodat diegene wel in jouw perfecte plaatje past.

12. Je merkt dat je net iets te veel je best doet om anderen te imponeren

Bijvoorbeeld tijdens een avondje stappen of op festivals, terwijl je daar maanden terug niet eens over na kon denken.

13. Vroeger was één blik genoeg om je lief te bespringen

Maar na vele nieuwe dingen geprobeerd te hebben in de slaapkamer en spannende sites te hebben verslonden, gaat het vuurtje niet meer aan en heb je meer behoefte aan iets nieuws.

14. Je kunt je niet meer herinneren wanneer je je lover voor het laatst hebt gemist

En ook merk je dat je minder vaak aan diegene denkt dan in het begin.

15. ​Wanneer je na een paar maanden alle red flags begint te zien

Waarover je vriendinnen en je moeder je aan het begin van de relatie al over waarschuwden. Wegwezen!

Let op! Deze 15 redenen zijn niet per definitie de enige momenten waarop je kan merken dat je minder verliefd bent. Daarnaast hoeft een van de punten niet meteen een teken te zijn dat je minder verliefd bent. Neem mee dat er altijd andere dingen op de achtergrond kunnen spelen. Deze 15 punten kunnen je misschien juist helpen om erachter te komen wat er speelt.

Beeld: Friends