Lifestyle

Dit is waarom je beter niet uiteten kunt gaan tijdens je eerste date

eerste-date-uiteten

Het is één van de populairste dates: uiteten gaan. Tijdens een eerste date met iemand uiteten gaan of ergens een drankje doen klinkt inderdaad als een heel gezellig afspraakje. Er zijn dan ook veel mensen die dat besluiten om te gaan doen. Maar nu blijkt dus dat het helemaal niet verstandig is om tijdens je eerste date uiteten te gaan! Wij leggen je uit waarom.

De eerste date

Een eerste date is altijd spannend. Mensen zijn sociale wezens, maar ondanks dat blijft het ontmoeten van nieuwe mensen voor velen een dingetje en kan een eerste date onwennig aanvoelen. Zelfs de stoerste mensen op aarde zullen zenuwachtig zijn voor een eerste date. Je wilt een goede indruk maken op de ander, hoopt dat de klik er is en misschien zelfs al een beetje aantrekkingskracht. Maar voordat je op date gaat, moet er besloten worden wat jullie gaan doen. Misschien naar de bios? Of nee, toch niet. Dan kunnen jullie niet kletsen. Misschien samen uiteten? Wat is er nou leuker dan iemand leren kennen onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Uiteten gaan op de eerste date is dan ook een heel populaire optie, maar is dit wel verstandig? Datingcoach Denise Janmaat vindt van niet en legt ons uit waarom.

Ongemakkelijke stiltes

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent uiteten met iemand en zodra het even stilvalt is het meteen ongemakkelijk. Je bent niet de enige die dit ervaart! Volgens datingcoach Denise is dit precies de reden waarom je niet uiteten moet gaan voor je eerste date. ”Je kan beter gaan wandelen, midgetgolfen, waterfietsen of weet ik veel wat. Tijdens zo’n activiteit is het veel minder erg als het even stil is”, vertelt Denise erover. Ze raadt aan om pas uiteten te gaan als de klik duidelijk aanwezig is. Je bent al meer gewend aan elkaar en de kans dat er nog iets zal veranderen is klein. Zelfs dan raadt Denise nog aan om te kiezen voor een gezellig cafeetje in tegenstelling tot een chic vijfsterrenrestaurant. ”In een heel statig of deftig restaurant valt het al snel op als er iets gebeurt wat niet helemaal past. Bij laagdrempelige horeca gelegenheden is er vaak wat meer reuring”, legt ze uit. Aha!

Lees ook
Dit zijn de leukste 45 vragen om te stellen tijdens een eerste date

Makkelijker praten

Volgens Denise gaat het praten in een gezellig restaurant ook stukken makkelijker dan in een chique gelegenheid. ”Daarnaast helpt het dat het eten wat onconventioneler is. Kipsaté bestellen gaat vaak makkelijker dan kiezen voor een struisvogelbiefstuk.” Als je toch heel graag uiteten wil tijdens de eerste date, dan kun je het driegangenmenu beter even overslaan. ”Dat lijkt misschien leuk, maar als het tegenvalt duurt de avond meteen heel lang. Kies daarom gewoon voor een hoofdgerecht en bestel – als het écht leuk is – later nog een toetje.” Staat genoteerd!

Bron: FlairBeeld: Pinterest

Must reads 👀