Fashion

Om deze reden moet je absoluut niet meer bij Shein shoppen

shein-shoppen

We houden ervan op kleding te kopen, maar geven daar het liefst niet veel geld aan uit. De oplossing? Shoppen op spotgoedkope websites als Shein natuurlijk. Toch kunnen we beter niet meer Shein shoppen en wij vertellen je waarom.

Shein

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends, maar wil je niet te diep in de buidel tasten? Dan is Shein vast geen onbekende voor jou! Dit razend populaire fast fashionmerk biedt alles wat je hartje begeert, van trendy jurken tot schattige hondenspeeltjes. Maar let op, want achter het schijnbaar perfecte plaatje schuilen enkele donkere wolken. Milieuactivisten en mensenrechtenorganisaties hebben hun pijlen gericht op Shein. Het merk wordt bekritiseerd vanwege de enorme impact op het milieu. De snelle productiecyclus en goedkope materialen zorgen voor een enorme berg afval en vervuiling. Daarnaast zijn er zorgen over de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar de kleding wordt geproduceerd.

Groot bedrijf

Het kledingbedrijf Shein komt uit China en is de afgelopen jaren enorm groot geworden. Zo groot zelfs, dat de webshop inmiddels meer waard is dan Zara en H&M bij elkaar. WOW! In China zijn er duizenden kleine fabriekjes te vinden die de webshop van de nieuwste kledingtrends voorzien. Hierdoor kunnen ze sneller hun items verkopen in vergelijking met andere kledingmerken.

Keerzijde van de medaille

Soms vragen we ons af, hoe het kan dat Shein hun producten zo goedkoop kan verkopen? Het lijkt namelijk te mooi om waar zijn, enne… dat is het helaas ook. Veel mensen zijn niet zo blij met het fast fashionmerk. Zo hebben veel modeontwerpers gemeld dat hun nieuwe collecties ongevraagd op de Shein site terecht komen. Misschien heb je de video’s hierover weleens op TikTok gezien.

View post on TikTok

Van verschillende items bij de Zara kan je een exacte kopie op Shein vinden en dat mag natuurlijk niet. Shein mag geen dingen kopiëren om ze vervolgens onder hun eigen merk te verkopen. Daarnaast maken de werknemers van de fabrieken veel te lange werkdagen voor veel te weinig geld. Voor een nog betere uitleg raden we je aan de onderstaande video van NOSstories te kijken, zij leggen het je goed uit. It’s shocking!

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest