Films & Series

Strijd tussen Niek en Thijs borrelt in Expeditie Robinson: ‘Hij moet gewoon weg!’

Danique
strijd-niek-thijs-expeditie-robinson

De expeditie is al een hele tijd bezig en het gaat er steeds harder aantoe op het eiland. Met bondjes en complotten proberen de deelnemers zich naar de finale te werken. De strijd tussen Niek en Thijs in Expeditie Robinson borrelt door met een verrassend resultaat!

Spoiler-alert!

Thijs Boermans

Thijs Boermans is nu misschien wel dé kandidaat met de meeste macht op het eiland, alleen is niet iedereen daar tevreden mee. Hij is dan ook verantwoordelijk voor het vertrek van ‘echte-Robinsonner’ Vincent. Thijs heeft nu een nieuw doelwit, Ferry. “Waarom zouden wij met een olympisch kampioen zwemmen willen strijden?”, vraagt de acteur zichzelf af. “Hij is een te sterke speler. Hij moet gewoon weg!” De 26-jarige Thijs neemt bondgenoot Niek weer in vertrouwen en legt zijn plannetje uit.

‘Koekje van eigen deeg’

Niek, die al eerder een aanvaring had met Thijs, heeft niet meer zo de behoefte om te luisteren naar zijn bondgenoot en smeed een eigen plannetje. Niek informeert Ferry over de bedoelingen van Thijs. De twee vinden hem allebei te bazig en te veel macht hebben. “Hij verdient een koekje van eigen deeg”, aldus Niek. “Ik gun het jou gewoon meer dan Thijs”, vertelt hij vervolgens tegen Ferry.

Ferry betrekt Dennis en Harry bij het plan. Hij hoopt dat ze samen met hem op Thijs willen stemmen. “Dan moet je wel echt je woord houden”, zegt Harry stellig. “Anders word ik helemaal gek!” Ondanks dat ze een beetje terughoudend zijn over deze samenwerking, zijn ze wel enthousiast over een mogelijk vertrek van ‘arrogante’ Thijs. “Ik zie dat graag gebeuren”, aldus de Albert Heijn reclame-ster.

Lees ook:
Niek over Thijs in Expeditie Robinson: ‘Doet alsof hij mij in z’n macht heeft’

Eilandraad

Na de immuniteitsproef is het weer tijd voor de eilandraad. Deze keer is het Niek z’n time to shine! Nét voordat de kandidaten naar de eilandraad vertrekken, zet London zijn plunder in. Volgens Dennis betekent dit maar één ding: hij wil de immuniteitsmunt van Ferry ongeldig maken. Ondertussen heeft Thijs, gelukkig voor de andere Expeditie-leden, niet door dat de meerderheid op hem wil stemmen. En ja hoor, het plan van Niek lukt en de machtspositie van Thijs is overgenomen! Is de strijd tussen Niek en Thijs nu dan afgelopen in Expeditie Robinson?

Dat is niet zeker! Want het avontuur houdt hier natúúrlijk niet op, want Thijs kiest ervoor om door te gaan naar afvallerseiland. Hier zal hij oog in oog komen te staan met Vincent. Zal er nog bad blood zijn tussen de twee?

Beeld: rlt