Celebs

What?! Nick & Simon stoppen als muzikaal duo en gaan solo verder

Danique
nick-en-simon-stoppen

De geruchten zijn helaas waar. Het welbekende duo, Nick & Simon, uit Volendam besluiten na 17 jaar samenwerken te stoppen als duo. Ze geven aan al langere tijd te hunkeren naar een solocarrière en willen ruimte voor “individuele creativiteit”. 

Na 17 jaar stoppen Nick & Simon als muzikaal duo

Op Instagram delen ze samen het bericht dat het geen ‘vechtscheiding’ wordt.

Schitterende ervaringen

Nick Schilder en Simon Keizer laten op Instagram gezamenlijk weten dat zij niet meer verder gaan als muzikaal duo. Ze bedanken hun trouwe fans voor alle support en ze blikken terug op een mooie carrière samen. “Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht.” aldus de zangers.

Toekomst

Begin augustus kwamen er al geruchten naar buiten dat Nick en Simon beide nadachten over ‘soloplannen’, maar daar werd toen niet verder op in gegaan. Tot nu.

Beide artiesten zijn nog niet klaar met de muziekindustrie willen ze graag een solocarrière beginnen. “Er is straks wel meer tijd voor persoonlijke creativiteit en solo-ambities”, schrijven Nick en Simon onder hun Instagram-post. Grappend vertellen ze dat er geen vechtscheiding zal komen over Kees Tol. Ondanks dat de twee beide een nieuwe weg inslaan, blijven ze wel samen programma’s maken.

Lees ook:
Karel Gerlach bevestigd geruchten rondom Maan: “Ik ben verliefd”

Aan tafel bij Jinek

Op maandag 29 augustus zullen Nick en Simon samen aan tafel schuiven bij Jinek om een eenmalige uitleg te geven over de reden dat zij stoppen als duo, maar ook hoe voor hun beide de toekomst eruit zal zien binnen de muziekindustrie.

Afscheidstour ‘Nu of Nooit’

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, staan er nog een aantal afscheidsconcerten op de planning, onder de naam “Nu of Nooit”. Je kan het duo begin volgend jaar dus nog een keer bewonderen op het podium, voordat zij aan eigen weg gaan.

Ze spelen maar op een paar verschillende plekken in Nederland. Zo komen ze langs Zwolle, Alkmaar, Hengelo en hun aller-aller-laatste optreden zal in Rotterdam Ahoy plaatsvinden op maandag 10 april. Er zijn nog kaarten!

View post on Instagram
 
Bron: RTL BoulevardBeeld: RTL Late Night