Celebs

Wat is er gebeurd tussen Nick en Simon? “Ik ben de initiatiefnemer”

nick-simon-stoppen

Het hoge woord is eruit en heel Nederland heeft tijd gehad om het te verwerken, Nick en Simon gaan uit elkaar als muzikaal duo. Gisteravond schoven zij bij Jinek aan tafel om voor de eerste en laatste keer hun verhaal te doen. Volgens het duo was er geen sprake van ruzie, maar hun ogen spraken boekdelen. 

Nick en Simon doen eenmalig hun verhaal bij Jinek

“Het is best beladen om dit te brengen, maar ik ben ook wel heel blij dat we nu kunnen vertellen hoe het zit”, laat Nick weten.

Geen vechtscheiding

Een aantal dagen geleden kondigden Nick Schilder en Simon Keizer aan om de stekker van het bekende duo Nick & Simon eruit te trekken. Ze schreven een bericht op Instagram en vertelden dat er “geen vechtscheiding” zou komen. Toch werd er direct veel geroddeld en gespeculeerd over de reden van hun break-up. Ze zouden enorme ruzie hebben en Nick was het niet eens met het besluit werd er geroepen. Maar voor het daadwerkelijke verhaal van de jongens moesten we de uitzending van Eva Jinek afwachten.

Eenmalig interview

Ruim één miljoen Nederlanders zaten gisteravond voor de tv om het verhaal van Nick en Simon aan te horen. De zangers waren te gast bij Eva Jinek en schoven aan tafel om voor de eerste en laatste keer hun verhaal te doen.

“Het is best beladen om dit te brengen, maar ik ben ook wel heel blij dat we nu kunnen vertellen hoe het zit”, vertelt Nick. De reden voor dit alles is dat één van de twee gewoonweg geen zin meer had en de lol er niet meer van inzag. “Ik ben de initiatiefnemer in dit verhaal”, legde Simon uit met een schokkende stem.

Hij vertelde dat hij tijdens een wereldreis met zijn vrouw en dochter pas echte vrijheid voelde en niet meer wilde terugkeren naar Nick & Simon. “Ik voelde een blok in mijn maag. Ik dacht: als we terug zijn, dan begint dat riedeltje weer.” aldus Simon.

Confrontatie

Maar dat moest Simon natuurlijk ook aan zijn collega Nick gaan vertellen. Het leidde tot een diepgaand gesprek tussen de twee, waarbij Nick direct in oplossingen reageerde. “Het is normaal dat iemand niet lekker in de wedstrijd kan zitten”, vertelt Nick. Het was duidelijk zichtbaar dat hij nog niet klaar was om te stoppen.

Na dit eerste gesprek hebben zij het nog samen geprobeerd en Nick dacht dat het weer de goede kant op ging. Helaas was dit voor Simon niet het geval en hunkerde hij steeds meer naar die hiervoor uitgesproken ‘vrijheid’.

In 2021 kwam Simon weer bij Nick langs om de knoop door te hakken. Nick kon niet anders dan de keuze van Simon respecteren en sindsdien zijn zij bezig met het afscheid van Nick & Simon.

Spanningen

Nick en Simon laten weten dat ze niet boos op elkaar zijn. “Ondanks dat dat op veel plekken geroepen wordt, is dat echt niet zo” laat Nick weten. Toch waren en veel kijkers die vol ongeloof reageerde. Volgens de kijkers was er een zichtbare spanning aan tafel en leek het Nick een stuk zwaarder te vallen dan hij wilde laten blijken. En dat viel Jinek zelf ook op, daarom gooide ze een aantal speculaties op tafel, maar deze werden ontkent door de zangers.

De tekst gaat verder onder de tweets

 

Lees ook:
Na maandenlange mediastilte kondigt André Hazes zijn comeback aan

Solocarrière

De heren gaven op hun Instagram aan bezig te zijn met een solocarrière, maar dat bleek gisteravond ook niet helemaal te kloppen. Simon zal zich bijvoorbeeld gaan focussen op andere dingen. Nick is wel nog enthousiast is over een solo carrière. Zijn eerste plannen zijn al begonnen, maar voordat zijn nieuwe avontuur kan beginnen, sluiten Nick & Simon eerst nog af met hun uitverkochte afscheidsshows in Ahoy!

Benieuwd naar het hele interview? De aflevering is terug te vinden op RTL XL!

Bron: RTL BoulevardBeeld: Jinek

Must reads 👀