Lifestyle

Oh no! Vanaf déze datum kan jij je Netflix-account niet meer delen

Danique
netflix-account-delen

Profiteer jij nog van het Netflix-account van je ex of vraag je om de wachtwoorden van vriendinnen? Dat is vanaf déze datum verleden tijd! De streamingdienst gaat strengere regels invoeren, waardoor het straks niet meer mogelijk is om je Netflix-account te delen.

Netflix

De streamingdienst Netflix gaat dus strengere maatregelen nemen als het gaat over het delen van je wachtwoord. Je kan vanaf maart 2023 niet meer je Netflix-account delen met vriendinnen én je kan niet op je eigen profiel inloggen als je bij iemand anders thuis bent. Doe je dit wel? Dan moet je extra bijbetalen! Het gaat niet om hele hoge bedragen, maar voor elk persoon die met jouw account wil meekijken, betaal je drie euro. Naast het betalen van een extraatje, moet je ook iedere keer een code sturen, naar degene waarmee je het Netflix-account wil delen. Annoying!

Deze nieuwe regels gelden alleen voor jou, als jij je wachtwoord deelt met mensen die niet bij jou in huis wonen. Dus deel jij Netflix met je huisgenootjes of oudere zus? Dan kan dat gewoon!

Hoe gaan ze dit controleren?

Nu zal je vast denken, maar hoe komt Netflix erachter dat jij je wachtwoord deelt? Ze controleren dit aan de hand van je IP-adres, ID-nummers van jouw apparaten en je accountactiviteit. Dus wordt er ingelogd met jouw gegevens op een andere computer? Dan moet je bijbetalen.

Nederland is niet het eerste land die met deze regel te maken krijgt. Vorig jaar is dit systeem al in vijf landen in Zuid-Amerika getest. Je kunt wel stellen dat de gebruikers hier niet blij mee waren, maar toch heeft Netflix besloten om de regel wereldwijd door te voeren.

Lees ook:
Pak de popcorn maar! Dit is er in februari nieuw op Netflix

Goedkoper abonnement

Gebruik jij nog steeds de inloggegevens van je ex en kan je het niet veroorloven om zelf een account aan te schaffen? Dan is dit goedkopere abonnement misschien wel iets voor jou! Met deze tactiek probeert de streamingdienst meer klanten te trekken voor een lager bedrag. Elk uur komen er dan reclameblokken voorbij van vier minuten en hebben ze een kleiner aanbod van films en series. In Duitsland is dit abonnement al beschikbaar voor maar vijf euro per maand. Wanneer en voor hoeveel euro het in Nederland komt is nog niet bekend!

Beeld: pinterest