Lifestyle

Zo kom je van die vervelende muggen in je huis af

tips-muggenbulten

Als het buiten warm is zijn we geneigd om sneller onze ramen open te zetten. Maar hierdoor krijg je wel sneller last van al die vervelende muggen in huis. Heel vervelend! Maar hoe kom je er weer vanaf?

Dit kun je het beste doen tegen muggen in huis

De hele nacht geen oog doen, omdat er een mug door je slaapkamer heen zoemt. Waarschijnlijk herkennen we dit allemaal wel. En de kans dat je helemaal lek geprikt bent de volgende ochtend is ook bijna 100%. Maar gelukkig kan je er wel wat tegen doen.

Horren voor de ramen

Het is een goed idee om horren voor je ramen te plaatsen. Hierdoor komen muggen namelijk minder makkelijk binnen. En als dat ook niet werkt, dan kan je altijd nog een klamboe voor over je bed aanschaffen. Zo kunnen ze in ieder geval niet bij je komen.

Ventilator

Ook ventilatoren zorgen ervoor dat je minder muggen hebt in huis. Ze houden namelijk niet van windstromen en proberen deze dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Ideaal dus! Want niet alleen je kamer is ‘s nachts lekker koel, maar je hebt ook geen last meer van muggen.

Anti-muggen zalf

Wat ook kan helpen is een anti-muggen zalf opsmeren. Iets waar picaridine of citriodiol in zit. Dit hoef je alleen op te smeren als je ‘s avonds laat nog buiten in de tuin zit. Smeer alleen de onbedekte lichaamsdelen in. Dan zul je niet meer worden gestoken als je ‘s avonds nog een wijntje met je vriendinnen wil doen buiten.

Lees ook
Oei! Dit kun je het beste doen als je een wespensteek hebt

Déze dingen werken niet tegen muggen

Er zijn ook een aantal dingen die niet werken tegen muggen. Zoals het eten van knoflook, het branden van citronellakaarsen en de muggenwerende polsbandjes werken ook niet. Ook komen ze niet af op licht, maar op lichaamsgeur. Dus als je ‘s avonds de ramen open hebt is het echt niet erg om heel even het licht aan te doen, hoor.

Beeld: Pexels: Jimmy Chan