Lifestyle

Trend-alert: dit zijn de mooiste badkamertrends van 2023

badkamertrends-2023

Jezelf even helemaal onderdompelen in een oase van rust en luxe. Iets waar we dit jaar niet meer voor naar de spa of wellness hoeven. Dit creëer je met de badkamertrends van 2023 namelijk eenvoudig zelf. Benieuwd naar de trends? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Badkamertrends 2023

Tegenwoordig gebruiken we de badkamer voor veel meer dingen dan alleen een plek om onze haren te wassen en tanden te poetsen. Met natuurlijke materialen, zachte kleuren en organische vormen is de oase van rust in je eigen huis snel en eenvoudig samen te stellen. Sanitairwinkel vertelt ons daarom wat de nieuwste badkamertrends van 2023 zijn. Met deze trends creëer je een wellness ervaring in je eigen badkamer.

1. Natuurlijke materialen

De eerste trend is het gebruik van veel natuurlijke materialen voor je interieur. Materialen zoals houten meubels, een stenen muur of zandkleurig beton stralen rust uit en creëren het ultieme wellness gevoel in jouw badkamer. Deze materialen kan je gemakkelijk combineren met opvallende accessoires om je badkamer nog moderner te maken.

2. Veel luxe

Verder merken we de laatste tijd ook dat badkamers steeds luxer worden. Dat komt ook weer door het gebruik van luxe materialen. Een paar jaar geleden waren vooral zwarte accenten in de badkamer erg populair, maar de laatste tijd vallen koper en goud ook steeds meer in de smaak. Denk bijvoorbeeld aan een gouden kraan. Je kunt deze materialen gemakkelijk combineren met hout of marmer om een luxe badkamer te creëren.

3. Badkamer in slaapkamer

Een andere badkamertrend die we steeds vaker voorbij zien komen is dat veel mensen hun badkamer bij de slaapkamer betrekken. Ook wel een en suite badkamer genoemd. Op die manier kan je zodra je de douche uitkomt gelijk je bed induiken. Veel relaxter dan dat gaat het niet worden ;-).

4. Ultieme rust

De badkamer is voor velen een rustgevende plek waar je je even volledig kunt ontspannen. Daarom is het ook belangrijk dat je deze ruimte in je huis zo comfortabel mogelijk maakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een regendouche, warme verlichting of een ruim ligbad waar je even lekker in kunt ontspannen. En denk hierbij ook aan accessoires die je nog toe kunt voegen, zoals een houten plank op je badkuip, waar je je kopje thee op kunt zetten met wat kaarsjes. En natuurlijk niet te vergeten: extra zachte handdoeken, fijne verzorgingsproducten en geurstokjes. Deze maken van jouw badkamer een échte wellness.

Beeld: Sanitairwinkel