Celebs

OMG! Monica Geuze aangesproken op grensoverschrijdend gedrag

monica-geuze-grensoverschrijdend-gedrag

Momenteel ligt er nog steeds een vergrootglas op de media en tv-wereld, als het gaat om wat wel en niet kan. Er wordt voornamelijk veel focus gelegd op de grotere producties, maar ook influencer Monica Geuze geeft eerlijk aan wel eens aangesproken te zijn op grensoverschrijdend gedrag.

Monica Geuze

Presentatrice, influencer en oud-vlogster Monica Geuze is een bekend gezicht in de mediawereld. Ze is een duizendpoot en doet haar vak heel goed. Samen met Kaj Gorgels is ze ook een podcast begonnen en hierin vertellen zij allerlei verhalen over hun baan en privéleven. De laatste tijd gaat het in de media weer veel over het The Voice-schandaal en hoe RTL daar mee om gaat. In de laatste aflevering vertelt Monica dat de zender een ‘awareness-training’ aanbiedt aan al hun medewerkers. Deze volgt de influencer zelf ook en tijdens dit verhaal doet ze een bijzondere onthulling. Monica Geuze is zelf namelijk ook eens op het matje geroepen voor grensoverschrijdend gedrag.

View post on Instagram
 

‘Dat was niet gewenst’

“Ik heb verteld dat ik zelf weleens op de vingers ben getikt over overschrijdend gedrag”, vertelt Geuze aan Gorgels en al hun luisteraars. Het incident vond destijds plaats tijdens een ‘nieuwe tv-klus’. “Soms is het heel moeilijk om te kijken hoe je een grapje maakt met iemand”, gaat ze verder. “Omdat ik me dan onzeker voel bij een hele crew die elkaar al honderd jaar kent, ga ik er gewoon zwaar over. En dan hoor je achteraf van: dat was niet gewenst. Dan denk ik: ah, schade.”

Van wie de klacht kwam, wanneer dit is plaatsgevonden en wat er precies gebeurd is wordt niet duidelijk. Kaj kan zich wel deels vinden in Monica haar verhaal. Hij maakt soms ook wel eens ‘grapjes’, waar hij later spijt van heeft. “De intentie is vrijwel altijd juist. Het is nooit de bedoeling om iemand opzettelijk pijn te doen”, zegt Monica er nog over.

Lees ook:
Zien! Monica Geuze speelde vroeger in déze bekende videoclip

Grensoverschrijdend gedrag

Later gaat presentatrice Monica Geuze wat dieper in op de ‘awareness-training’ van RTL. Ze noemt een aantal voorbeelden en helaas zijn er hier genoeg van uit de tv-wereld. “Wat zijn volwassen mensen toch kinderachtig”, zegt de podcast-host. “En dan kijk ik ook mezelf aan, absoluut.”

Naast dat Monica haar eigen gedrag onder ogen komt, heeft ze wel advies om zulke misverstanden voortaan te voorkomen. “Als er een probleem is of als je een grens voelt, spreek het uit, want anders wordt het alleen maar erger, ga jij in je hoofd zitten, heeft de ander geen idee en dan ga je zo veel afstand creëren. Als je allebei de juiste intentie uitspreekt, kan het zo uit de lucht geholpen zijn.”

Beeld: instagram @monicageuze

Must reads 👀