Fashion

Trend-alert! Dit zijn de modekleuren voor het jaar 2023

modekleuren-2023

Elk jaar domineren verschillende kleuren weer het modebeeld. Zo zagen we afgelopen jaar kleuren als appeltjes groen en fuschia roze voorbij komen. Om helemaal on trend te blijven, vertellen we je de modekleuren voor het jaar 2023. Een tip van de sluier: het beloofd een kleurrijk jaar te worden!

Modekleuren

Fashion month, oftewel de maand september, is officieel voorbij. Tijdens de Fashion Weeks hebben grote modehuizen alle trends voor aankomend jaar tentoongesteld. Zo hebben we je eerder al bijgepraat over de modetrends van 2023, waarin we je vertelde over materialen, details en silhouetten. Een nieuw jaar brengt echter ook nieuwe modekleuren met zich mee. Hoog tijd om de balans op te maken dus! Enne, als we de catwalks moeten geloven wordt 2023 een mega vrolijk jaar! Wij laten je zien welke kleuren trending zijn en bovenal hoe je deze kleuren kunt stijlen.

Vuurrood

Bij verschillende collecties van grote modehuizen als Valentino, Prada, Acne, Hermes en Gucci voerde ‘vuurrood’ de boventoon. Laatste tijd zien we op TikTok veel meiden die hun haren rood verven, maar in 2023 wil je deze kleur niet alleen in je haar, maar ook in je kast. Wanneer jij binnenkomt met je vuurrode items zal je ongetwijfeld de aandacht stelen. Dit is hoe je een pop of red in je outfit kunt combineren.

Geel

We hebben het niet zomaar over de kleur geel, maar over fel geel! Zo fel dat het bijna pijn doet aan je ogen wanneer je er naar kijkt. Tegelijkertijd wordt het oog als een magneet naar deze oogverblindende kleur getrokken. Genoeg reden om deze kleur aan je garderobe voor 2023 toe te voegen.

Mokka bruin

Omdat we er ook niet elke dag als een regenboog bij willen lopen zullen we volgend jaar ook neutrale kleuren terug zien komen. Afgelopen jaar was diep bruin al een hele populaire kleur en wordt het vooral in het najaar volop gedragen. Voor 2023 voorspellen modehuizen dat de kleur mokka bruin de it-kleur van het jaar zal worden. Mode iconen laten ons zien dat je deze kleur heel mooi kunt combineren met felle tinten, maar zeker ook in een neutrale outfit!

Lavendel

Afgelopen Fashion Weeks showden ons de trends van het voorjaar van 2023. Het zal je daarom niks verbazen dat we aankomende lente en zomer inspiratie op doen van deze prachtige bloem, de lavendel. Een bloem met een heerlijke geur en prachtige kleur natuurlijk. Zoals we op de runway bij onder andere Victoria Beckham konden zien is het één van de modekleuren van volgend jaar. Je wordt toch meteen weer vrolijk van het zien van deze lavendel kleur?

Lees ook:
Trend-alert! Disco chique is dé trend van het moment

Tangerine orange

Bij het voorjaar horen naast bloemen natuurlijk ook verschillende fruitsoorten. Alles staat volop in bloei en krijgt de felle kleuren weer terug. Om deze reden maken we tenslotte nog ruimte voor de kleur tangerine orange. Geïnspireerd op de tangerijn, familie van de mandarijn. Het is ons wel duidelijk dat we in 2023 dol zijn op warme kleuren!

Beeld: pinterest

Must reads 👀