Fashion

Trend-alert! Dit wordt dé modekleur van 2023

modekleur-2023

Mode gaat over veel meer dan enkel silhouetten en pasvormen. Mode gaat namelijk ook kleur. Best belangrijk om te weten welke kleuren trending zijn en welke echt niet meer kunnen vandaag de dag. Wij vertellen je daarom wat dé modekleur wordt van 2023!

Trendvoorspelling

Hoe wordt zo’n modekleur bepaalt dan? Nou, dat gaat er een stuk professioneler aan toe dan je denkt! Ieder jaar kondigt het bedrijf Pantone dé kleur van het jaar aan. In de modewereld heeft dit bedrijf de autoriteit op het gebied van kleur. Zij kiezen daarom een tint die volgens hen het komende jaar zal belichamen en bij wijze van het thema van het jaar aangeeft. Het is dus een trendvoorspelling, die vaak grote invloed uitoefent op de totstandkoming van deze kleur in de mode. Wij verklappen alvast welke kleur het in 2023 zal worden!

Modekleur 2023

De kleur voor 2023 luidt Viva Magenta. Volgens Pantone is deze kleur zowel ‘krachtig als empowering‘. En dat zijn belangrijke thema’s voor de modewereld in 2023. Daarnaast stelt het bedrijf dat de uitbundige kleur ‘optimisme en vreugde bevordert’. Iets waar we natuurlijk nooit genoeg van hebben! Om je alvast een beeld te geven bij de kleur: Viva Magenta is een afstammeling van de rode familie. De kleur heeft zowel rode tinten als fuschia-rozetinten. Klinkt interessant!

Lees ook:
Trend-alert! De schipperstrui is helemaal hip en zo draag je ‘m

Viva Magenta

Hoewel de meesten zullen zeggen dat Viva Magenta een knallende kleur is, kunnen we stellen dat we in vergelijking met het afgelopen jaar vaker naar meer ingetogen kleuren zullen neigen. In 2022 zagen we overal om ons heen neon kleuren, maar volgens Pantone zullen we in 2023 dus toegankelijkere en draagbaardere versies van deze kleuren zien met extra aandacht voor de modekleur Viva Magenta!

Beeld: pinterest

Must reads 👀