News

Zien: documentaire over Miss Nederland Rikkie Kollé

Rikkie-koller-documentaire

De knappe Rikkie Kollé werd eerder dit jaar gekroond tot Miss Nederland! Maarre, eigenlijk kennen wij haar al veel langer van een eerder seizoen van Holland's Next Top Model. Op het Instagram-account van AVROTROS volgen we Rikkie in de strijd voor de wereldtitel Miss Universe. Enne, binnenkort krijgt dit super model ook een eigen documentaire!

Rikkie Kollé

Deze 22-jarige beauty heb je vast wel eerder voorbij zien komen op jouw beeldscherm. Rikkie Kollé won als eerste transvrouw de titel van Miss Nederland 2023. Helaas, werd dit nieuws niet door iedereen goed ontvangen. Er ontstond veel ophef rondom de uitslag van de misverkiezing, en Rikkie ontving zelfs doodsbedreigingen. Dit inspireerde AVROTROS en Rikkie om een documentaire te maken over haar inspirerende verhaal.

Miss Nederland 2023

Rikkie Kollé heeft dit jaar in juli meegedaan aan Miss Nederland en ze is er dan ook vandoor gegaan met de winst – yay! Toch was niet iedereen supportive over de uitslag van de verkiezing. Veel mensen struikelen over het feit dat Rikkie als transvrouw verkozen is tot Miss Nederland. Sommige haters gaan zelfs zo ver dat ze haar op social media uitschelden en doodsbedreigingen toesturen. In een gesprek met Grazia vertelde Rikkie: “Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst. Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist.”

View post on Instagram
 

Eigen documentaire

“Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit”, horen we in het eerste stukje van de documentaire “In De mooiste vrouw van Nederland volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe.”

Dit allemaal doet ze niet zonder een missie, ze wil namelijk een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit. Wanneer kunnen we deze documentaire gaan bewonderen? De mooiste vrouw van Nederland is op 21 december op NPO 3 te zien. Wij wensen Rikkie heel veel succes in El Salvador en hopen dat de beauty met de hoofdprijs terugkeert naar ons kikkerlandje.

Beeld: Instagram: @rikkievaleriekolle