Health

Dankzij dit trucje hoef je minder vaak te plassen

wc plassen

Spendeer jij te veel tijd door op het toilet en ben jij hier wel 5 of meer keer per dag te vinden? Dan is er iets mis! Plassen is noodzakelijk, maar te vaak gaan kan voor problemen zorgen. Met dit simpele trucje kan jij langer je blaas ophouden.

Minder vaak plassen

Onderweg op vakantie en na de eerste tien minuten vraagt die ene vriendin al of er een tankstation in de buurt is. Super annoying! Of ben jij juist degene die om de haverklap naar het toilet moet? Hoe dan ook, op deze manier kom je nooit aan op je bestemming en kan je die roadtrip wel op je buik schrijven. Plassen is nu eenmaal noodzakelijk, maar soms komt het gewoonweg niet uit. Met dit eenvoudige trucje hoef jij minder vaak te plassen en kan je in één stuk door racen naar Parijs.

Hoe werkt het precies?

Het trucje ‘dubbel legen’ (in het Engels wordt het double voiding genoemd) zorgt ervoor dat jij minder vaak hoeft te plassen. Leeg je blaas niet één keer tijdens een bezoekje aan het kleinste kamertje, maar doe dit twee keer. We leggen het stap voor stap uit.

  1. Get comfortable. Ga relaxed zitten op de bril, ontspan je en leun lichtjes naar voren.
  2. Ontspan ook je handen en laat je armen langs je lichaam vallen.
  3. Probeer je blaas zo leeg mogelijk te maken. Laat het maar druppelen 😉
  4. Voordat je je broek weer omhoog trekt, beweeg je heupen voor twintig seconde heen en weer.
  5. Leun nu nog verder naar voren en ontspan je lichaam volledig. Zo plas je gemakkelijk de laatste druppeltjes er ook nog uit.

Dit werkt niet alleen efficiënt op reis, maar het schijnt ook nog eens te helpen om blaasontstekingen te voorkomen. Je hebt als het ware je blaas getraind om de hoge nood langer op te houden. Maar dit is niet het enige trucje die ervoor zorgt dat je minder moet plassen.

Blaas trainen

Naast de ‘dubbel legen’ hack, is er nog een tip die we willen meegeven. Ga niet uit gewoonte een plasje doen. Veel mensen gaan nog even snel zitten voordat ze de deur uitgaan of voor het slapen. Dit is vaak niet nodig en dan ‘dwing’ je je blaas om een plas te doen. Op deze manier leer jij je blaas aan om bij enkele druppels al een seintje van een volle tank te geven. Doe je dit al jaren zo? Dan is het je vast opgevallen dat je vaak maar een klein beetje plast wanneer je naar de wc moet. Stop hiermee en ga pas echt naar het toilet als je hoog nodig moet.

Beeld: Unsplash

Must reads 👀