Celebs

Miguel Wiels wilde K3-hit ‘Oya Lélé’ eigenlijk niet uitbrengen: ‘Ik voelde hem niet’

oud-k3-lid

We zijn allemaal opgegroeid met de meiden van K3. Het liefst zongen we de hele dag mee met hits zoals ‘Heyah mama’ en ‘Tele-Romeo’, maar de grootste hit van K3 is toch wel ‘Oya Lélé’. In het Belgische televisieprogramma ‘Tien Om Te zien: De Zomer Van‘ onthulde componist Miguel Wiels dat hij deze hit eigenlijk niet uit wilde brengen. 

K3’s allergrootste hit ‘Oya Lélé’

Het waren de meiden van K3 die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat we wel van dit geweldige nummer hebben mogen genieten.

Miguel Wiels

Miguel Wiels componeerde van 1998 tot 2021 alle muziek voor de meiden van K3. Gisteravond was hij te zien in het Belgische televisieprogramma ‘Tien Om Te Zien: De Zomer Van‘. Er werd teruggeblikt naar het jaar 2003. Dit was de zomer waarin Karen, Kristel en Kathleen met ‘Oya Lélé’ de hitlijsten binnen stormden.

Onderbuikgevoel

“‘Oya Lélé’ is toch wel de allergrootste hit in 23 jaar K3′, vertelt Miguel. Maar dat had dus ook heel anders kunnen lopen. “Ik heb heel vaak een soort onderbuikgevoel dat mij vertelt wanneer een nummer een échte hit zal gaan worden, maar bij ‘Oya Lélé’ had ik dat gevoel helemaal niet”, laat hij weten.

Lees ook
Miguel Wiels over K3: ‘De pakjes Marlboro kwamen op tafel als de camera’s uitgingen’

Dankbaar

Het waren de meiden van K3 die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat de hit wel werd uitgebracht. “De meiden hebben toen heel erg gepusht om dit liedje als zomersingle uit te brengen”, vertelt Miguel. “Ik ben hen daar altijd nog heel dankbaar voor, want het is een geweldige hit geworden. Dat had ik zelf helemaal niet door toen we eraan werkte.”

Bron: hln.beBeeld: pinterest

Must reads 👀