Celebs

Miguel Wiels over K3: ‘De pakjes Marlboro kwamen op tafel als de camera’s uitgingen’

oud-k3-lid

We moeten Karen, Kristel en Kathleen inmiddels alweer een tijdje missen als K3. Liedjes schrijver Miguel Wiels doet nu een boekje open over de periode dat hij nog liedjes schreef voor de meidengroep. Want ze waren blijkbaar dus helemaal niet zo braaf als dat ze leken. 

Achter de schermen bij K3

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat we Karen, Kristel en Kathleen zagen als K3. Het stokje is nu overgenomen door Hanne, Marthe en Julia. Vroeger zongen we alle liedjes van onze favoriete meidengroep luidkeels mee, terwijl we nu wel beter weten wat er écht gezongen wordt, zoals in de liedjes van ‘Heyah Mama’: “We doen het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes.”

Maar dat is niet alles. Want Miguel Wiels, die vroeger de liedjes voor K3 schreef, heeft nu een boekje open gedaan over de meidengroep bij Humberto. Want hij laat weten dat de meiden echt niet zo braaf waren als dat ze leken. Hij verklaart dan ook de foto die tijdens de uitzending getoond werd. “Maar als je kijkt naar die foto, als de deur dichtgaat, dan zie je daar een pakje Marlboro en een goede fles wijn”, aldus Miguel.

Lees ook
De teksten van K3 zijn overduidelijk nogal vunzig en dit zijn de ergste 5 liedjes

Lees ook:
Babynieuws! Hanne van K3 is zwanger van haar eerste kindje!

Kroegen muziek

“K3 werd vaak afgedaan als muziek voor kinderen – we bereikten ook wel een heel groot kinderpubliek natuurlijk – maar ik vond het ook altijd belangrijk dat als we een liedje schreven, dat je het ook moest kunnen zingen in de kroeg. En dat je er ook volwassenen mee bereikt”, antwoordt Miguel als Humberto hem vraagt naar de teksten in bepaalde liedjes. “Dus haalde ik ook vaak mijn mosterd bij The Beatles en ABBA. Ik luisterde vaak naar dat soort artiesten om mijn liedjes op te baseren. (…) Oorspronkelijk was K3 bedoeld als het Vlaamse antwoord op de Spice Girls en die waren best wel spicy en pittig.”

Bron: RTLBOULEVARDBeeld: pinterest