Fashion

Trend-alert! De metallic trend gaat viral dit najaar

metallic-trend

Metallic laarzen, broeken, rokken, shirts of nagels, we zien het overal voorbij komen. Vooral op TikTok is de metallic trend heel populair. Wij praten je helemaal bij over deze trend en geven je inspiratie voor jouw metallic look!

Metallic trend

Een van de modetrends voor het najaar van 2022/2023 is: over de top. Bij veel toonaangevende modehuizen, waaronder Miu Miu, stonden de catwalks vol met glitter. Van metallic lovertjes tot steentjes en kristallen. Tot nu toe hebben we verschillende variaties gezien op deze trend. Glitterende see-through tops, jeans met steentjes of metallic items. En vooral die laatste gaat de afgelopen tijd dus viral op TikTok. Door modeliefhebbers wordt er veelvuldig geëxperimenteerd met deze trend en bewijzen ze maar weer dat deze trend ook geschikt is voor een alledaagse look. Metallic items zijn dan ook een absolute must-have is voor dit seizoen.

Stoffen

In 2022 zijn we het erover eens dat metallic stoffen een leuke toevoeging zijn aan de garderobe, maar dit is niet altijd zo geweest. Voorheen waren dit lastige stoffen om aan consumenten te verkopen. Dit najaar is dat 180 graden gedraaid nadat grote ontwerpers hun creatieve creaties op de catwalk toonden en detailhandelaren de trend in hun assortiment opnamen.

Desalniettemin kunnen we het erover eens zijn dat deze trend voor de wat gewaagdere modeliefhebbers is. Op TikTok laten ze ons dan ook zien hoe je deze trendy items kunt stijlen op een manier, waarop wij ook worden overgehaald. Een voordeel is dat je deze items ook nog kunt gebruiken voor tijdens de feestdagen. Scheelt weer wat geld! 😉

Lees ook:
Trend-alert! Lage UGGs laarsjes met platform zijn dé trend voor dit najaar

Styling

Metallic is dus wel een lastige trend om te stijlen, maar zeker niet onmogelijk. Draag je bijvoorbeeld een zilveren metallic jeans dan vertonen deze vaak vleugjes roze en blauw in de weerspiegeling, kleuren die je dan in de rest van je look kunt toepassen. Daarnaast werken wit en zwart ook altijd goed met de metallic trend. Zo leg je extra veel nadruk op jouw flitsende aankoop. Om je nog beter op weg te helpen zetten we de beste looks voor jou op een rijtje!

View post on TikTok

View post on TikTok

Beeld: pinterest

Must reads 👀