Astrologie

Mercurius staat weer in retrograde en dit is wat jij hiervan merkt

mercurius-retrogade-betekenis

Ah, daar gaan we weer: Mercurius is in retrograde gegaan! Deze astrologische gebeurtenis brengt altijd wat turbulentie met zich mee. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten en hoe dit invloed kan hebben op verschillende aspecten van je leven. Buckle up voor de rit door de kosmos!

Mercurius in retrograde

Allereerst, wat betekent het eigenlijk als Mercurius in retrograde staat? Het klinkt nu nog niet heel spannend, maar eigenlijk houdt dat in dat Mercurius achteruit lijkt te lopen in zijn ellips vanaf het oogpunt van de aarde. Oké, klinkt niet zó mega erg. Dus wat is dan de big deal? Mercurius in retrograde brengt volgens de astrologie heel wat vervelende gevolgen met zich mee. Allereerst is het een tijd voor zelfreflectie. Kijk kritisch naar je eigen leven; wat zou er beter kunnen? Wat doe je al goed? Maar dat is – helaas – niet het enige wat deze Mercurius in retrograde met zich meebrengt.

Belangrijke beslissingen nemen

Als Mercurius in retrograde staat, kun je belangrijke beslissingen maar beter even uitstellen. Moet je een belangrijk contract ondertekenen? Of sta je voor een belangrijke beslissing die je moet maken? Dan kun je dit maar beter nog even uitstellen. Mercurius is in deze periode namelijk heel erg rebels. Dit heeft invloed op onze communicatie en besluitvorming. Dus, het liefst even wachten tot deze retrograde voorbij is.

Reizen

Sta je op het punt om te gaan reizen? Of moet je simpelweg veel met het ov voor je studie of werk? Dan staat jou ook een hele nare periode te wachten. Iets waar Mercurius in retrograde bekend om staat, is het opleveren van vertraging en misverstanden. Oftewel, twee dingen die je juist wil vermijden tijdens het reizen! Het enige wat helpt is je zo goed mogelijk voorbereiden en altijd een back up plan hebben. You’ve got this!

Must reads 👀