Astrologie

Dit is het meest zeldzame sterrenbeeld van de dierenriem

meest-zeldzame-sterrenbeeld

Wanneer je veel bezig bent met astrologie en je iedere week weer jouw weekhoroscoop checkt, dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe uniek jouw sterrenbeeld is. Dít is het meest zeldzame sterrenbeeld van de dierenriem en déze komt juist het meeste voor.

Astrologie

In de Westerse astrologie zijn er in totaal twaalf verschillende sterrenbeelden in de dierenriem. We lezen horoscopen over welk sterrenbeeld er bij die van ons past, hoe onze toekomst eruit ziet en welke mensen we beter kunnen ontwijken. De meeste houden zich er niet zo druk mee bezig, maar er zijn genoeg meiden en jongens die het wel heel interessant vinden om over te lezen.

Onze jaarkalander is dus verdeeld in twaalf tekens, deze hebben een naam gekregen aan de hand van de stand van de zon. Het meest bekende teken, is dan ook je zon-teken. Als je graag met astrologie bezig bent, weet je waarschijnlijk ook je maan-teken en je ascendant, maar die uitleg is voor een andere keer! 😉

Meest zeldzame sterrenbeeld

Wanneer we gaan inzoomen op de twaalf tekens, is het niet heel ingewikkeld om te bepalen welke het meest zeldzame sterrenbeeld is. Het kost alleen heel wat tijd. Je moet namelijk berekenen in welke maanden de minste geboortes zijn plaatsgevonden. Gelukkig voor ons zijn er genoeg mensen die hier onderzoek naar hebben gedaan en geloven wij het woord van astroloog Lisa Stardust.

Lisa vertelt dat er de minste aantal geboortes plaats vinden in januari en februari, en dat maakt Waterman het minst voorkomende sterrenbeeld. Als je sterrenbeeld Waterman is, ben jij geboren tussen 20 januari en 18 februari en heb jij dus het meest unieke zon-teken! Congrats!

De eerste helft van januari valt nog onder Steenbok, waar de tweede helft van februari valt onder het teken Vissen. Het kan toeval zijn dat in deze twee maanden de minste baby’s geboren worden, maar het kan ook te maken hebben met het aantal dagen in de maand. Zoals we allemaal weten is februari te kortste maand, dus is het ook logisch dat hier in verhouding minder geboortes plaats vinden.

Lees ook:
Deze 3 sterrenbeelden krijgen een romantische Valentijnsdag

Minst zeldzame sterrenbeeld

Nu we weten welk sterrenbeeld het meest uniek is, zijn we natuurlijk ook benieuwd welke sterrenbeelden juist wél vaak voorkomen. Dit was iets lastiger om te beoordelen, dus we houden het klein en zoeken naar het meest voorkomende sterrenbeeld in ons eigen land. In Nederland vinden de meeste geboortes plaats in september, met als grote winnaar 25 september. Dit betekent dus dat het sterrenbeeld Weegschaal het meeste voorkomt! In 2019 waren er namelijk wel 43,8 duizend mensen jarig die dag. WOW!

Beeld: pinterest