Love

Dit zijn de 3 meest voorkomende ruzies in een relatie

meest-voorkomende-ruzies-relatie

Hoewel niemand ervan houdt, maakt iedereen wel eens ruzie met hun partner. Nee, het is niet leuk, maar soms hoort het erbij. Dit zijn de onderwerpen waar de meeste ruzies over worden gemaakt.

1. Het huishouden

Het huishouden is één van de meest voorkomende onderwerpen waar ruzie over wordt gemaakt binnen een relatie. Niet zo gek, want de kans is groot dat de één veel meer een clean freak is dan de ander. Hierdoor kunnen gevoelens van ongelijkheid ontstaan, omdat de ene persoon het gevoel heeft dat ze veel meer doen dan de ander. Heel belangrijk is om hierover te communiceren. Spreek jullie verwachtingen naar elkaar uit en werk samen om dit probleem op te lossen.

2. Financiën

Ook over financiën wordt nog wel eens flink gekibbeld. Misschien wil jij wel een groot deel van jullie geld sparen, maar houdt je partner ervan om te spenden. Dat kan natuurlijk onwijs frustrerend zijn, want de bedoeling is dat jullie evenveel bijdragen. Dit zijn problemen die soms heel lastig zijn om op te lossen. In dat geval wordt aangeraden om een gedeelde rekening te openen. Het klinkt misschien een beetje omgekeerd, maar dit is echt de key om dit probleem goed aan te pakken. Dit dwingt jullie namelijk op opener en eerlijker te zijn over jullie uitgaven. Ook móét je op die manier je grote uitgaven wel verantwoorden. Dit zal ervoor zorgen dat jullie veel meer op één lijn zitten!

Lees ook:
Heb je een ongezonde relatie? Dan herken je deze tekenen zeker

3. Jullie intieme momentjes

Last but not least zijn de intieme momenten ook één van de meest voorkomende onderwerpen voor ruzies binnen een relatie. Intimiteit is natuurlijk onwijs belangrijk in een relatie, maar dat zorgt er ook voor dat er soms wat onenigheid kan ontstaan. Bijvoorbeeld als jullie andere verwachtingen van elkaar hebben. Misschien wil één van jullie wel dingen proberen waar de ander niet open voor staat, of heeft de één een veel hoger libido dan de ander. Ook bij dit probleem is het heel erg belangrijk om hierover te communiceren. Spreek uit wat je wilt en wat je van je partner verwacht. Daarnaast helpt het ook om wat bewuster bezig te zijn met jullie intieme momenten. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het leuker is en dat jullie avontuurtjes meer betekenis krijgen!

Beeld: FRIENDS