Lifestyle

Dit zijn de 5 meest voorkomende dromen én wat ze betekenen

dromen-betekenis

Het gebeurt jou veel te vaak. Je wordt doodmoe wakker omdat je de hele avond hebt liggen dromen. Veel dromen komen vaker terug. Alsof het universum jou een teken wilt geven. Als dat het geval is, wil je natuurlijk weten wat dat kan betekenen. Wij zetten speciaal voor jou de meest voorkomende dromen op een rijtje en leggen uit wat ze betekenen.

1. Je droomt over je eigen dood

Word jij soms ook overstuur wakker? Dat is helemaal niet gek. Dromen die over de dood gaan zijn natuurlijk niet de gezelligste. Maar wat betekent dit als je hier over droomt? Rustig maar, je gaat niet dood! Als je droomt dat jij, of een familielid komt te overlijden is dit geen teken. Eerder gaat dit over de gevoelens die je voor iemand hebt. Wel komt het vaak voor dat je veel gaat dromen over de dood van iemand wanneer die plots komt te overlijden. Dit is dan een onderdeel van het rouwproces.

2. I believe I can fly

Vaak zijn het kinderen die dromen over dat ze kunnen vliegen. Dit komt doordat de meeste kinderen een onbezorgd leven leiden. Pas wanneer je ontdekt dat het leven ook veel tegenslagen bevat zal je minder vaak hierover dromen. Deze droom komt voor op momenten dat je je bevrijd voelt in je leven. Je hebt net een moeilijke periode achter de rug, en nu voelt het weer alsof je een beetje kan ademen.

3. Je tanden vallen er uit

Iewl, hier moet je toch niet aan denken!? Je tanden vallen er plotseling uit! Toch zit ook aan dit soort rare dromen een betekenis. Met je tanden kan je bijten, dit staat dus voor kracht. Als je die tanden kwijt raakt, staat dit voor machteloosheid. Het kan zo zijn dat je niet zo lekker in je vel zit in het echte leven. Er speelt zich een bepaalde situatie af, waarin jij je zwak en machteloos voelt. Dan is het ook niet zo gek dat je droomt over het verliezen van je tanden.

4. Je komt te laat

Je hebt een moeilijke periode op school op op je werk. Er staan bijvoorbeeld veel deadlines op de planning of je kan absoluut niet overweg met de baas. Dan droom jij vast wel eens over het feit dat je te laat komt. Je moet uren op je trein wachten of nog erger, je benen staan vast op de grond. Je komt simpelweg niet meer vooruit. Ja, in dat geval kom je dan inderdaad te laat. 😉

5. Je partner gaat vreemd

Wat zal jij blij zijn dat je gewoon wakker wordt naast je partner als jij je ogen ‘s morgens open doet. Heeeel soms droom jij over je partner die vreemdgaat met een ander. Dit betekent niet meteen dat dit echt zo is. Het komt zelden voor dat iemand er na een droom achter komt dat zijn/haar/hun partner in het échte leven vreemdgaat. Die gevallen zijn puur toeval. Wat deze droom dan wel betekent? Het kan zijn dat je de laatste tijd minder aandacht krijgt van je partner. Je lover heeft het de laatste tijd druk met bijvoorbeeld werken of school. Don’t worry je partner gaat dus niet echt met een ander, dit gebeurde alleen in je droom.

Beeld: instagram @reginaanikiy