Lifestyle

Déze dingen hebben wij het meest gegoogled in 2022

meest-gegoogled

Wanneer we even niet zo snel op het juiste antwoord komen, komt Google altijd goed te pas. Even een zoekopdrachtje intypen en honderden antwoorden komen te voorschijn. Uit de Google Search resultaten blijkt dat we best vaak dezelfde zoekopdrachten hebben opgezocht. Dit zijn namelijk alle dingen die we het meest hebben gegoogled in 2022.

Algemeenja

In de categorie algemeen hebben we het over gebeurtenissen in de wereld, ons leven of alledaagse bezigheden. Zo zochten we in 2022 massaal nieuws op over The Voice of Holland en de personen die met de misstanden achter de schermen te maken hadden. Dat blijkt uit het lijstje Google’s Year in Search 2022. Met Jeroen Rietbergen op een goede tweede plek en Ali B op nummer vier in de top vijf, kunnen we concluderen dat we hier heel graag meer over wilden weten. Zie hieronder de top vijf meest gezochten zoektermen in de categorie ‘Algemeen’.

 1. Oekraïne
 2. Jeroen Rietbergen
 3. Viaplay
 4. Ali B
 5. Testen voor Toegang

Internationale celebs

Naast de celebs uit eigen land, hebben we massaal interesse in internationale celebrity’s en hun schandalen. Één die met kop en schouders boven de anderen uitsteekt is de rechtszaak van Johnny Depp en Amber Heard. De uitspraak is inmiddels al bekend, maar uit de Google Search resultaten blijkt dat wij Nederlanders vanaf het begin van de rechtszaak al een kant hadden gekozen. Zo hebben we meer gegoogled naar Johnny Depp dan naar Amber Heard.

 1. Johnny Depp
 2. Amber Heard
 3. Vladimir Poetin
 4. Will Smith
 5. Laura Pausini

Muziek

Aangezien het schandaal rondom The Voice of Holland zich ook vertaalt in de muziek wereld, kan je wel raden wat de meest gezochte artiest is van 2022. Inderdaad, Jeroen Rietbergen. Maar onze Nederlandse artiesten kunnen er wat van en zorgen voor de nodige nieuwtjes en schandalen. Zo staat Lil’ Kleine door alle ophef op een goede derde plek en staat Glennis Grace met haar Jumbo vechtpartij op de vierde plaats.

 1. Jeroen Rietbergen
 2. Ali B
 3. Lil’ Kleine
 4. Glennis Grace
 5. Nienke Wijnhoven

Nederlanders

Onze interesse in het The Voice-schandaal houdt niet op. Ook in de categorie ‘Nederlanders’ staan Jeroen Rietbergen en Ali B op de eerste en tweede plaats. Daarnaast blijkt uit de Google Search resultaten dat we het interessant vonden om naar de partners van deze mannen te googelen. Linda de Mol (toenmalige partner Jeroen Rietbergen) staat op de vierde plaats in de zoekresultaten en Breghje Kommers (ex-vrouw Ali B) iets daaronder.

 1. Jeroen Rietbergen
 2. Ali B
 3. Lil’ Kleine
 4. Linda de Mol
 5. Breghje Kommers

Lees ook:
Dít is het meest beluisterde liedje van 2022 op Spotify

TV, Series en Films

We kunnen er niet omheen dat het schandaal van The Voice of Holland in elke categorie lijkt terug te komen. Zo zochten we massaal naar de BOOS aflevering in de hoop meer informatie te krijgen. Daarnaast zien we dat verschillende series enorm trending waren en staat Boer Zoekt Vrouw op de tweede plaats in deze top vijf! Daaronder zien we Stranger Things, Over Mijn Lijk en natuurlijk de serie DAHMER. Die kon niet missen in deze lijst.

 1. BOOS
 2. Boer Zoekt Vrouw
 3. Stranger Things
 4. Over Mijn Lijk
 5. DAHMER
Beeld: pinterest

Must reads 👀