Lifestyle

Jingle-bells! Dít is de meest gedraaide kersthit van 2022

meest-gedraaide-kersthit-2022

De Nederlandse radio-stations zijn al wekenlang kerstmuziek aan het draaien en aan het swingen op Mariah Carey. Ben je benieuwd wat de meest gedraaide kersthit is van 2022? Wij hebben het antwoord!

Kerstmuziek

In half november zijn de radio-stations begonnen met het draaien van kerstmuziek. Je zou denken dat is toch vroeg zat? Nou, jaren hiervoor kon je al een stuk eerder luisteren naar Michael Bublé en Andy Williams. De reden dat het dit jaar later begon is niet bekend, maar wees niet getreurd want er zijn tot nu toe al bijna 12.000 kerstliedjes gedraaid! Volgens het onderzoek van SoundAware was het record in 2020, toen hadden alle Nederlandse radio-zenders bij elkaar wel 16.123 kersthits afgespeeld. Wow!

Dit is niet het enige waar SoundAware onderzoek naar heeft gedaan, zij hebben ook uitgevogeld wélke kersthits er dan het meest gedraaid zijn in 2022 tot nu toe.

Lees ook:
Het is bewezen! Kerstmuziek luisteren verbetert je mentale gezondheid

Meest gedraaide kersthits

Onze eigen Nielson heeft alle bekende hits aan de kant geschoven en is met zijn plaat ‘Kerstcadeau’ op de zesde plek geëindigd! Zijn song is de afgelopen tijd wel 389 keer gedraaid! Nummers zoals Last Christmas van WHAM! en All I Want For Christmas Is You en Do They Knows It’s Christmas van Band Aid staan wel wat hoger op de lijst, met gemiddeld 460 plays per hit. Maar de winnaar wat dit jaar overduidelijk!

Chris Rea mag zichzelf een schouderklopje geven, want hij heeft de eerste plek weten te veroveren! Zijn populaire nummer Driving Home For Christmas is wel 509 (!) keer gedraaid verdeeld over alle radio-stations in Nederland. Had jij die zien aankomen? Het nummer is niet alleen de meest gedraaide kersthit van 2022, maar staat óók nog eens bovenaan de lijst van alle kerstplaten van de afgelopen tien jaar! Het nummer Chris werd in totaal wel 6716 keer afgespeeld. WOW!

Watch on YouTube

Beeld: pinterest