Lifestyle

Dít is het meest beluisterde liedje van 2022 op Spotify

Danique
meest-beluisterde-liedje-spotify

Sinds een paar jaar is dé decembertraditie toch wel echt je ‘Spotify Wrapped’ checken. In de eerste dagen van de maand staat elke Instagram Story er mee vol. Nu heeft Spotify ook bekend gemaakt wat het meest beluisterde liedje van 2022 is!

Spotify Wrapped

Sommigen vinden het bloed irritant, maar de meeste vinden het stiekem toch wel erg leuk om bij iedereen even naar binnen te kijken. Aan het einde van het jaar brengt de muziek streamingdienst een lijst uit met al jouw meest beluisterde muziek en artiesten. ‘Spotify Wrapped’ is een jaaroverzicht met allemaal leuke informatie over je luistergedrag. Wanneer deze lijsten online komen, worden deze ook massaal op social media gedeeld.

Meest beluisterde liedje van 2022

Spotify heeft niet alleen alle persoonlijke lijsten geüpload, maar ze hebben ook bekendgemaakt welk nummer er in Nederland het meeste is beluisterd het afgelopen jaar. Je zou denken aan Harry Styles of Taylor Swift, maar het is niemand minder dan onze eigen Kriss Kross Amsterdam. Hun nummer ‘Vluchtstrook’ is hét nummer van 2022 en is dus het meest beluisterd van alle songs dit jaar. Ook de Nederlandse artiesten Flemming en Antoon stonden in de top 10.

Volgens Wilbert Mutsaers, de directeur van Spotify Benelux, is Nederlandse popmuziek in opkomst. Eerst was vooral hiphop populair, maar nu komen er steeds meer genres naar boven in de hitlijsten.

Lees ook:
Lil Kleine werd blij verrast door Spotify: ‘Ben sprakeloos’

Running up that Hill

Deze december is het ook opgevallen dat sommige artiesten die normaal altijd in de lijsten voor kwamen, nu niet zijn teruggekomen. Zoals Bruce Springsteen en De Dijk die voorheen wel altijd in de top zaten. De 65-jarige Kate Bush is als enige ‘golden oldie’ wel voorgekomen in de wereldwijde top 10. Het nummer ‘Running up that Hill’ uit 1985 is opnieuw viral gegaan door de populaire Netflix-serie Stranger Things.

Watch on YouTube