Lifestyle

Met deze 2-in-1 zonnebril ga jij stijlvol de zomer tegemoet

Draag jij een bril en vind je het ook vervelend dat als de zon schijnt je constant aan het wisselen bent van bril? Dat snappen we heel goed! Daarom zijn er nu brillen met meekleurende glazen. Deze glazen kleuren mee met de intensiteit van het UV licht, zodat je nooit meer van bril hoeft te wisselen. Ideaal, toch?!

Wat zijn meekleurende glazen?

We kunnen ons best voorstellen dat als je een bril draagt, daar best wat nadelen aan kunnen zitten. Sta je op een festival, dan kan je honderd keer je gewone bril afwisselen met je zonnebril. Want binnen in de tent wil je goed zicht hebben, maar als je vervolgens weer buiten op het veld staat in de felle zon, heb je toch je zonnebril weer nodig. Gelukkig is daar nu een oplossing voor!

Er bestaan nu namelijk meekleurende glazen. Deze speciale glazen kleuren namelijk mee met de intensiteit van het UV licht. Als je binnen bent, zullen deze glazen een heldere kleur hebben. Maar zodra je buiten bent en de zon gaat schijnen, kleuren de brillenglazen donker. Zo heb je geen last meer van het felle licht én zijn je ogen ook beschermd tegen de schadelijke Uv-straling.

Voordelen van meekleurende glazen

Bij Pearle Opticiens verkopen ze nu meekleurende glazen van het merk Transitions®. Deze meekleurende glazen hebben veel voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld altijd een zonnebril bij de hand en hoef je ook geen dure zonnebril op sterkte aan te schaffen. En omdat de glazen dus meekleuren met het licht hoef je ook nooit meer te wisselen tussen je gewone bril en je zonnebril op sterkte. Ideaal, toch?! Ook zijn er veel verschillende kleuren glazen, waardoor je altijd een bril vindt die past bij jouw stijl. Zo ga je stijlvol de zomer tegemoet zonder te veel gedoe.

Transitions® Signature® GEN 8 ™

De Transitions® Signature® GEN 8 ™ glazen kleuren het snelst mee van alle glazen die op de markt zijn. Als je dus van binnen naar buiten loopt kleuren ze 30% sneller mee dan andere meekleurende glazen. Binnen een paar seconden zullen ze al donker worden. Maar ook worden deze glazen dus weer razendsnel helder. Verder beschermen de Transitions® Signature® GEN 8 ™ glazen je ogen ook tegen blauw licht. Dit type meekleurend glas is beschikbaar in zeven verschillende kleuren: saffier, grijs, graphite green, smaragd, bruin, amethist en amber.

Wat kosten meekleurende glazen?

Er is wel een verschil in prijs voor de meekleurende glazen. Dat hangt namelijk af van het type glas dat je kiest. Bij Pearle heb je de keuze uit verschillende meekleurende glazen van het merk Transitions. De Transitions® Signature® GEN 8 ™ glazen kosten € 90 extra. De Transitions® XTRActive® New Generation kosten € 100 extra. Wil je meer weten of de verschillende soorten meekleurende glazen van het merk Transitions? Ga dan naar de website van Pearle.

In samenwerking met Pearle